8ο Μάθημα Λαϊκού Πανεπιστημίου 2017-2018

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, στην Δεύτερη θεματική ενότητα: Βυζάντιο Μουσική-Ρυθμός-Ιστορία,η Αγιογράφος Πτυχιούχος Βυζαντινής-Ευρωπαικής Μουσικής και Θεάτρου κα. Έλενα Κρυστάλλη θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Η λειτουργία της εικόνας(η Θεολογία της εικόνας της Γεννήσεως του Χριστού) ».

Είναι το 8ο μάθημα του Λαϊκού Πανεπιστημίου, του Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, που συνεχίζει για 3η συνεχή χρονιά και που αποτελεί τον επιτυχημένο θεσμό του Τμήματος Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Βιογραφικό Σημείωμα Έλενα Κρυστάλλη:

Γεννήθηκα στην Αθήνα (Γλυφάδα). Σπούδασα Βυζαντινή – Ευρωπαϊκή Μουσική και Θέατρο. Μελετώντας και ερευνώντας τη Βυζαντινή τέχνη αγάπησα με πάθος την ιερή τέχνη της Αγιογραφίας. Δάσκαλός μου στα πρώτα μου επιμορφωτικά μαθήματα ήταν ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος. Μετά μαθήτευσα στο “Ζωγραφείον Εικόνων” κοντά στον αγιογράφο κ. Δημήτρη Χατζηαποστόλου.Επίσης δάσκαλός μου και καθοδηγητής μου στην Τοιχογραφία ήταν ο π.Σταμάτιος Σκλήρης. Παρακολούθησα Ιστορία Τέχνης με τον κ.Νικόλαο Ζία.

• Το 2005 πήρα το Α΄ Βραβείο σε Πανελλήνια Έκθεση Αγιογραφίας, στο Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”.

• Το 2006 πήρα έπαινο στη Βοστώνη, στο Malliotis Center.

• Το 2007 έλαβα μέρος στην έκθεση “Εικόνων Τέχνης” υπό την Αιγίδα Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Μουσείο Μπενάκη και το 2008 στην Πινακοθήκη Λασκαρίδου.

• Το 2010 συμμετείχα στην Τεχνόπολη στην Εικαστική έκθεση “Alma Libre”, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, με την UNESCO TΕΧΝΩΝ – ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ στην 14η έκθεση ” ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – Φως ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ” στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και σε ομαδική έκθεση στο Μουσείο Βορρέ.

• Το 2012 έλαβα μέρος στην Πινακοθήκη Πειραιά, στην έκθεση “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΕΘΕΑ NOSTOS”. Επίσης την ίδια χρονιά στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ”.

• Το 2012 έλαβα μέρος στο ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για φιλανθρωπικό σκοπό για την ΚΙΒΩΤΟ.

• Το 2013 στο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ περιμένοντας την Ανάσταση.Την ίδια χρονιά στο Φόδελε στο Μουσείο EL GRECO στην Κρήτη και στο Pleven της Βουλγαρίας.Επίσης το 2013 ατομική έκθεση στα Μονοπάτια του Θεού στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

• Το 2014 έλαβα μέρος στην έκθεση για τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο CIRCOLO UFFICIALE στη Μπολώνα Ιταλίας.Την ίδια χρονιά έλαβα μέρος και στο συμπόσιο ζωγραφικής “Έτος Θεοτοκόπουλου” στο Φόδελε της Κρήτης. Επίσης ατομική έκθεση το 2014 στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο “Κωστής Παλαμάς”. Φορητές εικόνες και τοιχογραφίες μου κοσμούν διάφορους ναούς σε Εύβοια,Σκόπελο,Αθήνα,Γλυφάδα.Στην Άνδρο αγιογράφησα τον Ιερό Ναό ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στις ΜΕΝΗΤΕΣ.Επίσης εικονίσματα μου υπάρχουν σε πολλούς ιδιώτες.Είμαι Διοικητικό Μέλος της UNESCO ΤΕΧΝΩΝ – ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Για το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α

Ο Πρόεδρος

Κ. Βασίλης Αγριμάκης

Related Posts