Η Αικατερίνη Καμηλάκη στην τελευταία ομιλία του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας για το 2023

Με μια διάλεξη από την Αικατερίνη Καμηλάκη, Ομότιμη Ερευνήτρια, τέως Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, κλείνει για φέτος το Λαϊκό Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 18.12 και ώρα 18.30.

Η κ. Καμηλάκη, γνωστή στην πόλη μας λόγω της συμβολής της στην ανάδειξη του εθίμου του Πολυσποριού και στην ένταξή του στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα αναπτύξει το θέμα “Η άυλη κληρονομιά και η τοπική ανάπτυξη”.

Σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια

Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη

Ομότ. Ερευνήτρια, τ. Διευθ. του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Βιέννη, Μόναχο.

 

Ομότιμη Ερευνήτρια, Πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής  Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, το οποίο αναδιοργάνωσε  και εκσυγχρόνισε, με την ψηφιοποίηση των Συλλογών του, τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, τον εμπλουτισμό των εκδόσεών του, τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, εκθέσεων και την ίδρυση θεματικών μουσείων. Πραγματοποίησε  πολλές επιστημονικές ανακοινώσεις σε συνέδρια, διαλέξεις, δημοσίευσε βιβλία και εκατοντάδες άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, επόπτευσε ερευνητικά προγράμματα μεγάλης κλίμακας. Ανέδειξε τη σημασία του λαϊκού πολιτισμού ως ζωντανού στοιχείου του πολιτισμού και μέσου για την σύγχρονη τοπική ανάπτυξη.

Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Υπουργείου Πολιτισμού και της Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος για θέματα Τέχνης, ενώ υπήρξε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ελλάδα 2021 και Πρόεδρος Επιτροπής για τη Χειροτεχνία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Related Posts