Το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. και συγκεκριμένα το Τμήμα Ζωγραφικής, καλεί όλους τους μαθητές του Δήμου Ελευσίνας – Μαγούλας , που είναι εγγεγραμμένοι ή μη σε οποιοδήποτε τμήμα ανηλίκων να συμμετέχουν στην ακόλουθη δράση για παιδιά, με θέμα: «Μένουμε σπίτι… και δημιουργούμε»

Το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ και συγκεκριμένα το Τμήμα Ζωγραφικής, καλεί όλους τους μαθητές του Δήμου Ελευσίνας –Μαγούλας ,που είναι εγγεγραμμένοι ή μη σε οποιοδήποτε τμήμα ανηλίκων να συμμετέχουν στην ακόλουθη δράση για παιδιά, με θέμα:

«Μένουμε σπίτι…και δημιουργούμε»

Καλούμε τους μικρούς και μεγάλους μαθητές να εμπνευσθούν και να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα ζωγραφικής με πολλή φαντασία,«αποτυπώνοντας στο χαρτί συναισθήματα, σκέψεις ,όνειρα,επιθυμίες, ευχές» αυτήν την παράξενη και δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε για να προφυλαχθούν από την πανδημία του COVID19. Τα ζωγραφικά έργα των παιδιών που θα παραλάβουμε,θα ενταχθούν σε ομαδικές συνθέσεις με σκοπό να εκτυπωθούν επάνω σε μεγάλες επιφάνειες,που θα«ντύσουν»προσόψεις κτηρίων ή άλλα σημεία στο δημόσιο χώρο,το προσεχές διάστημα.

Οδηγίες Συμμετοχής:

•Μέγεθος/Διάταξη σχεδίου: χρησιμοποιείστε χαρτί με διάσταση μικρότερη ή ίση με μια σελίδαΑ4 [21 Χ29,7]εκ.,με οριζόντια διάταξη, δηλαδή: •Ωστόσο, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, καθώς μπορείτε να εκφραστείτε επάνω σε οποιαδήποτε χάρτινη επιφάνεια π.χ.: σε λευκή ή έγχρωμη σελίδα, σελίδα τετραδίου, απόκομμα εφημερίδας/περιοδικού, χαρτί περιτυλίγματος κ.α.

•Για να ζωγραφίσετε, χρησιμοποιείστε:χρωματιστά μολύβια,μαρκαδόρους, νερομπογιές, τέμπερες, λαδοπαστέλ κ.α.Αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό ή τεχνική επιθυμείτε. Για παράδειγμα, πειραματιστείτε και επινοείστε πιο σύνθετους συνδυασμούς από διαφορετικά υλικά…Χρησιμοποιείστε χάρακες, διαβήτες, σφραγίδες ή σχεδιάστε με ελεύθερο χέρι. Ακόμα, μπορείτε να κάνετε κολλάζ ή χαρτοκοπτική με χρωματιστά χαρτιά, αποκόμματα περιοδικών κ.α.Αρκεί το τελικό σας έργο να είναι στην επίπεδη επιφάνεια του χαρτιού και όχι κάποια ανάγλυφη χειροτεχνία.

•Στο τέλος, θα υπογράψετε στο κάτω δεξί τμήμα του σχεδίου σας,βάζοντας μόνο το μικρό σας όνομα και τα αρχικά γράμματα του επιθέτου σας π.χ. Βασίλης Π., Έλλη Σπ.

•Καθένας/Καθεμία από τους συμμετέχοντες, μπορεί να λάβει μέρος με ένα έως τρία έργα. Όλα τα έργα,όλων των παιδιών,θα ενταχθούν στις μεγάλες συνθέσεις των τελικών εκτυπώσεων.

•Τα έργα ζωγραφικής που θα φτιάξετε και θα παραλάβουμε για τη δράση μας, θα παρουσιασθούν σε Έκθεση που θα προγραμματισθεί το προσεχές διάστημα, σε χώρο του Δήμου Ελευσίνας. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των έργων παιδικής ζωγραφικής θα είναι η 4ηΜαΐου 2020.Εναλλακτικά μπορεί να γίνει αποστολή ηλεκτρονικού αρχείου με ανάλυση 300dpiέως 2 MB, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΑΚΠΠΑ [email protected],έως το πέρας της ίδιας ημερομηνίας. Ολόκληρο το όνομα κάθε παιδιού, θα αναγράφεται στο πίσω μέρος του σχεδίου του ή στο ηλεκτρονικό μήνυμα που θα σταλεί.Υπεύθυνη Διδασκαλίας Τμήματος Ζωγραφικής: Ρενάτα Μεθενίτη

 

Η πρόσκληση σε PDF

 

Ο Αντιπρόεδρος

Ρόκας Ευάγγελος

 

Η Πρόεδρος

Άνθη Σεβασμία

Related Posts