Δελτιο τύπου εκδήλωσης Συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας “Νέα Τραπεζούντα”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 18/6/2016 στο θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου ο  Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας  “Νέα Τραπεζούντα “ στα πλαίσια  του “μήνα Λαογραφίας “  παρουσίασε   τη θεατρική παράσταση «Γυναίκα ….τ΄  Ήλιονος το φώς» , αφιερωμένη στην Πόντια γυναίκα μάνα και αδελφή που σέβεται τον εαυτό της, αγωνίζεται να επιβιώσει , παλεύει για τη ζωή κάνοντας τους κόπους της παράδειγμα   όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης του έργου  κ.  Ηλίας Υφαντίδης  .  Όταν μιλάμε για ζωή δεν μπορεί παρά να εννοούμε την ίδια την γυναίκα!!!!

Την εκδήλωση   χαιρέτησε η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κ. Μαρία Βασιλείου αναφερόμενη στη πολιτισμική ταυτότητα  της Ελευσίνας ,δημιούργημα και των   15 εθνικοτοπικών  συλλόγων   ,  προνόμιο που μαζί με άλλα ,συνετέλεσε  στην μεγάλη επιτυχία της να είναι  Υποψήφια Πολιτιστική πρωτεύουσα  Ευρώπης το 2021. Τόνισε ότι για τη   μοναδική αυτή ευκαιρία να μεταβεί στην ευφορία και στην  βιώσιμη ανάπτυξη,  σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι δημιουργικοί πολίτες της. Και  οι δημιουργικές της γυναίκες που τιμούμε  ως μήνυμα του μήνα λαογραφίας .  Στην πόλη της θεάς Δήμητρας , μια γυναικεία θεότητα  έδωσε τροφή σε όλη την  ανθρωπότητα. Η πρώην εργάτρια της γής και της βιομηχανίας , η  σημερινή Ελευσίνια  αγωνίζεται   και παλεύει τη δύσκολη αυτή περίοδο ως κόρη, αδελφή, μάνα, σύζυγος, γιαγιά, συμπαραστάτισσα όλων  σε όλα και στήριγμα στο ταξίδι της υποψηφιότητας της πόλης για πολιτιστική πρωτεύουσα  Ευρώπης το 2021.

          Επίσης χαιρέτησε  ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τ. Φαρμάκης και παρευρέθηκαν : η δημοτική σύμβουλος κ. Β. Ρεντούμη  ,ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Καμπάνης, οι διοικητικοί σύμβουλοι του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κ. Καρέλλου και Θ.Τζαρτζούλης , ο πρόεδρος  των  ΑΜΕΑ κ. Ε. Κακοσαίος  , των  εθελοντών  κ. Ι. Καλυμνακης , της Κερκυραϊκής Ένωσης κ. Θ. Δολιανίτης ,  των Συμιακών Θ. Κουνελές , των Δωδεκανησίων κ. Α. Μαλιαράκη, της Θεσσαλικής Ένωσης κ. Ε. Τσεσμελη, του συλλόγου Πελοποννησίων κ. Ν. Τριλίκη  και πλήθος  δημοτών.

Ευχαριστούμε θερμά μια ακόμη δραστήρια γυναίκα πρόεδρο , την  ευγενική  πρόεδρο  του Συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας την κ. Σοφία Παντελίδη – Κοσμίδη, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη τους, για τη συμμετοχή τους στο μήνα λαογραφίας, τη συνεργασία μας και την υποστήριξή  στην  υποψηφιότητα της Ελευσίνας ως πολιτιστική πρωτεύουσα  Ευρώπης το 2021.

Η πρόεδρος του Ν.ΠΔ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Μαρία Βασιλείου

Related Posts