Κ.Ε.Π. Υγείας Ελευσίνας από το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Ελευσίνας μέσω του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ εξασφάλισε για όλους τους δημότες την δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας.

 

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι: ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η Άνοια, η Οστεοπόρωση και οι Πνευμονοπάθειες (Άσθμα, Χ.Α.Π.). Παρόλα αυτά στο πλαίσιο της πανδημίαςέχουν προσθέσει στο προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον  COVID-19.

“Το ΚΕΠ Υγείας Ελευσίνας είναι μια πολύτιμη ψηφίδα στο χάρτη της πρόληψης, της ευαισθητοποίησης, της ενημέρωσης για θέματα υγείας. Εκεί δηλαδή που η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά για το πιο πολύτιμο αγαθό. Ο Δήμος μας αξιοποιεί κάθε δυνατότητα, ώστε οι Δημότες μας να έχουν πρόσβαση σε δομές που τους στηρίζουν, και με στόχο κάθε ημέρα να γινόμαστε καλύτεροι. “ – Δήλωσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου.

“Το Νομικό Πρόσωπο ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των κοινωνικών παροχών προς τους κατοίκους, προχωρά στην ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και  την ευαισθητοποίηση τους.” – Δήλωσε ηκα Εύη Άνθη, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας & Πολιτισμού.

 

Για να ενημερώνεσαι και εσύ για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και για να λαμβάνεις συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για τον COVID-19 εγγράψου στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας

https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

 

Για περισσότερες διευκρινήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΚΕΠ Υγείας του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας στα τηλέφωνα 210-5547112, 210-5565614, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]

Τα νέα του Κ.Ε.Π. Υγείας


Related Posts