Τμήμα Ζωγραφικής : Παράταση Πρόσκλησης συμμετοχής στην εικονογράφηση βιβλίου!

Παράταση προθεσμίας υποβολής των έργων ζωγραφικής για το τεύχος

Ελληνικές Παραδοσιακές Συνταγές

από τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. Ελευσίνας-Μαγούλας

Μέχρι τη Δευτέρα 07/06/2021 στις 19:00 στο στο ισόγειο του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Ελευσίνας

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Ελευσίνας έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό συνταγών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από διάφορα μέρη της Ελλάδας, έτσι όπως τις κατέγραψαν τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. Ελευσίνας-Μαγούλας, από τις μνήμες, τις εμπειρίες και τις καθημερινές συνήθειες τους. Πρόθεση είναι, η διαφύλαξη των τοπικών παραδόσεων και συνηθειών που μεταφέρουν οι άνθρωποι από τους τόπους καταγωγής τους και η έκδοσή τους σε ένα τεύχος με τον τίτλο:

Ελληνικές Παραδοσιακές Συνταγές

από τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. Ελευσίνας-Μαγούλας

 

Καλούνται οι εγγεγραμμένοι των Τμημάτων Ενηλίκων της Ζωγραφικής την περίοδο 2019-2020 [δηλαδή εγγεγραμμένοι στα περσινά τμήματα, με διδάσκουσα τη Ρενάτα Μεθενίτη, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν στην έκδοσημε ζωγραφικά έργα τους. Τα έργα θα συμπεριληφθούν στο τεύχος και θα αποτελούν την εικονογράφησή του.

Τα έργα μπορεί να είναι σχέδια [έγχρωμα ή μονόχρωμα πχ σκίτσο με μολύβι] ή ζωγραφική με χρώματα. Οι διαστάσεις τους μπορεί να έχουν το ελάχιστο μέγεθος Α4 [21χ 29,7 εκ.]. Το θέμα των έργων θα πρέπει να σχετίζεται με τη μαγειρική διαδικασία γενικά: τα φρέσκα βρώσιμα υλικά όπως οι καρποί, τα ψάρια, τα λαχανικά, το γάλα, οι χυμοί, τα μπαχαρικά, κ.α., την παρασκευή, το σερβίρισμα και κατανάλωσή των εδεσμάτων. Μπορεί να απεικονίζεται μια σύνθεση επάνω στο τραπέζι, με τα υλικά μαγειρικής ή ολοκληρωμένα εδέσματα, τα σκεύη, ή οτιδήποτε σχετικό. Δεν είναι απαραίτητο να απεικονίζεται κάποια από τις συγκεκριμένες συνταγές του τεύχους.

Κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετέχει με ένα έως τρία έργα [1-3 έργα].Τα έργα θα φωτογραφηθούν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο έντυπο. Θα φέρουν το «όνομα του/της δημιουργού», «τίτλο» και «χρονολογία» σύνθεσής τους.

Χρόνος παράδοσης στο ισόγειο του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Ελευσίνας έως την 4η Ιουνίου 2021.

 

Ρενάτα Μεθενίτη, Υπεύθυνη Διδασκαλίας Τμημάτων Ζωγραφικής Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Ελευσίνας

Related Posts