Εγκαίνια Παιδικού – Εφηβικού Τμήματος της Αισχύλειας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευσίνας “Συλλέγω εμπειρίες”

Το Σάββατο 2 Απριλίου, ημέρα του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Παιδικού Βιβλίου, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια του Παιδικού – Εφηβικού τμήματος της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευσίνας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α . κα Μαρία Βασιλείου τονίζοντας το μήνυμα της ημέρας των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν , που έχει σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
Η Αισχύλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας με την πολύχρονη δημιουργική της παρουσία στην τοπική κοινωνία, στα πλαίσια του μορφωτικού και εκπαιδευτικού της ρόλου, έθεσε ως προτεραιότητα την ενίσχυση των δράσεων της με την διεύρυνση και δημιουργία του Παιδικού Εφηβικού Τμήματος της , προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους μικρούς φίλους- αναγνώστες , να τους μυήσει στην ανάγνωση και να ενδυναμώσει τη σχέση τους με το βιβλίο .
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Τσουκαλάς, Ο Αντιδήμαρχος Μαγούλας κ. Χ. Ανδρώνης, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α κ. Αθανάσιος Διολέτης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γαβριή Καμπάνης , η Διοικητική Σύμβουλος του Ν.Π.Δ.Δ. κα Καρέλλου Μαρία ,η Προϊσταμένη των Παιδικών Σταθμών κα Κατερίνα Κολιοφώτη, η Υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού Μαγούλας κ. Λάλου και εκπρόσωποι των βιβλιοθηκών του Ασπροπύργου και του Διονύσου . Σημαντική η παρουσία 50 μικρών αναγνωστών , μαθητών Δημοτικών Σχολείων και της 2ης Μοίρας Λυκοπούλων Ελευσίνας που ζωντάνεψαν τον χώρο.

Οι μικροί αναγνώστες καλωσορίστηκαν στο νέο διευρυμένο χώρο της βιβλιοθήκης και έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα για παιδιά «Συλλέγω εμπειρίες» που παρουσίασε η συνεργάτης της Βιβλιοθήκης κ. Βίκυ Παπαϊωάννου.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο γενικότερο εκπαιδευτικό πλαίσιο «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος » και υλοποιείται από τις 2 έως και τις 8 Απριλίου με διάφορες δράσεις , ως γιορτή για τα παιδιά και την ανάγνωση απευθυνόμενο σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού . Με αφετηρία το εκπαιδευτικό υλικό του ΚΠΙΣΝ «Συλλέγω Εμπειρίες», τα παιδιά – επισκέπτες της βιβλιοθήκης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του «να διαβάζεις στο σκοτάδι», «να μικραίνεις και να μεγαλώνεις μέσα στα βιβλία», να ανακαλύπτεις καινούργια βιβλία μέσα στο βιβλίο που διαβάζεις. Επίσης, θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη μέσα από τα βιβλία και θα ανακαλύψουν τη μαγεία της μεταφοράς μιας ιστορίας στην οθόνη.
Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr). Η Αισχύλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη συμμετέχει στο πρόγραμμα ως μέλος της πρωτοβουλίας Future Library.

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν και όλους όσους βοήθησαν στην δημιουργία του χώρου και τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α
Μαρία Βασιλείου

Related Posts