Δελτίο Τύπου: Η Ελευσίνα της Αλεξάνδρειας συναντά την Ελευσίνα μας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την 31η Μαρτίου 2019, έλαβε χώρα η εκδήλωση με τίτλο «η Ελευσίνα της Αλεξάνδρειας συναντά την Ελευσίνα μας».

Αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας με τον βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, Σύνδεσμο Αιγυτπιωτών Ελλήνων που λειτούργησε ως γέφυρα της αρχαίας πόλης μας Ελευσίνας με την Ελευσίνα της Αλεξάνδρειας του παρελθόντος.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο κ. Απόστολος Τζιτζάς μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου, έφερε κοντά μας τους μεγάλους  Έλληνες ευεργέτες της Αιγύπτου.

Στο δεύτερο μέρος, ο σπουδαίος Ιστορικός κ. Χάρης Τζάλας, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελετών Αρχαίας Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας, με την συνεργάτιδα του κ. Χρυσοχέρη Ειρήνη – επίσης αρχαιολόγο,  μας ανάλυσαν την ύπαρξη της άλλης Ελευσίνας στην Αλεξάνδρεια. Τρανή απόδειξη τα αρχαιολογικά ευρήματα που προέκυψαν από ενάλιες ανασκαφές, με πλήθος αρχαιολόγους και ειδικούς.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ποίηση  Κωνσταντίνου  Καβάφη και με τη συνοδεία από νότες βιολιού.

Παρευρέθησαν και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τσουκαλάς, ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ., Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κ.Βασίλης Αγριμάκης, η κ. Αυγερινού Σοφία πρόεδρος της «ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης  και ο κ. Καραντινός Θεόδωρος  γραμματέας επίσης.  Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Συλλόγων της πόλης. Επίσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο κ.  Ζαΐμης πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος των φίλων Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, ο κ.  Μοχάμεντ Αουάντ διακεκριμένος Αλεξανδρινός Αρχιτέκτονας, βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που έχει γεννηθεί και διαμένει στην προς Ελευσίνα θάλασσα της Αλεξάνδρειας, ο κ.Νικόλαος Γαριλίδης από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Χαράλαμπος Κριτζάς, αρχαιολόγος και τέως Διευθυντής του Επιγραφικού Μουσείου, η Δρ. Μαργαρίτα Σακκά Θηβαίου αρχιτέκτονας υπεύθυνη των σχετικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, ο κ.Γεώργιος Σαράφογλου μέλος του Φιλολογικού Αγριμάκης Κ. Βασίλης Συλλόγου Παρνασσός, ο κ.  Δημήτριος Καρακατσάνης αντιπρόεδρος του ομίλου UNESCO Γραμμάτων, Τεχνών,  Λόγου και Επιστημών  Ελλάδας, η κ. Μαίρη Κυδωνάκη-Αγαπητου υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου και πλήθος πολιτών και μελών του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων

Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Βασίλης Κ. Αγριμάκης

SONY DSC
Related Posts