Δελτίο τύπου για την εκδήλωση κατά της βίας των γυναικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α το Στέκι, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, εκδήλωση-στρογγυλό τραπέζι, που οργάνωσε το τμήμα πολιτισμού με αναφορά στην παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών. Το πρόγραμμα πλαισίωσαν αναγνώσεις από μαρτυρίες γυναικών από τις αναπτυσσόμενες χώρες, σύντομο θεατρικό απόσπασμα με θέμα τη βία, που απέδωσαν εξαιρετικά ο θεατρολόγος μας κ. Θοδωρής Ευστρατιάδης και η κ. Ακριβή Πετροπούλου. Ακολούθησαν ομιλίες από τους:  Πανούση Γιάννη: Καθηγητή Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Στάντζου Αλκμήνη: Ψυχολόγο-Ψυχαναλύτρια, Πυρουνάκη Κλήμη: Συντονιστή του Δικτύου Στήριξης φυλακισμένων Γυναικών, Ζέπου Αντωνία: Υπεύθυνη του γραφείου Ισότητας του Δήμου Ελευσίνας, Κόντου Αγγελική: Δικηγόρο, Κονταρίνη Νεφέλη: Εικαστικό, Δρ. Φουλίδη Ξανθίππη:  Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτ. Αττικής, Θοδωρή Ευστρατιάδη: Θεατρολόγο.

Όλοι αναφέρθηκαν στη βία με απλό και ουσιαστικό τρόπο και ανέπτυξαν το θέμα με επιστημονική και εμπειρική τεκμηρίωση. Το ακροατήριο συμμετείχε με ενδιαφέρον και έκανε σχετικές ερωτήσεις.

Τίμησαν επίσης την εκδήλωση με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τσουκαλάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Οικονόμου Δέσποινα και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Π.Π.Ε. 2021 κ. Φιλιππή Μαρία

Για το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α
Ο πρόεδρος
Βασίλης Κ. Αγριμάκης

Related Posts