Διάλεξη του Γεώργιου Μπαμπινιώτη στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας

Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενούμε στο βήμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας τον κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, Καθηγητή γλωσσολογίας, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο των Αρσακείων Σχολείων.

Ο κ. Μπαμπινιώτης έδωσε μία ιδιαιτέρως περιεκτική διάλεξη στο κατάμεστο Στέκι του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, κρατώντας το ενδιαφέρον όλων αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκειά της. Θέμα της διάλεξης ήταν ο τρόπος που δημιουργείται και λειτουργεί η γλώσσα σε σχέση με τις νοητικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της γλωσσικής επικοινωνίας και σε σχέση με την αντίληψη του ομιλούντος και της εκάστοτε γλωσσικής κοινότητας για τον κόσμο.

Φυσικά, ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων από το κοινό, στις οποίες ο κ. Καθηγητής απάντησε με χαρά.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπαμπινιώτη για τη στήριξη του θεσμού του Λαϊκού Πανεπιστημίου της πόλης μας με την παρουσία του σ’ αυτό!

Ακολουθεί η διάλεξη της ερευνήτριας γαστρονομίας κ. Γεωργίας Κοφινά με τίτλο “Νηστεία και σύγχρονη οικογένεια: Ιδέες και πρακτικές για την καθημερινή εφαρμογή της” την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στις 18.00.

Related Posts