6ο Μάθημα Λαϊκού Πανεπιστημίου 2017-2018

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, στην πρώτη θεματική ενότητα: Ιστορία και Εικαστικά, η επιμελήτρια στη Διεύθυνση Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κα.Κοντογιώργη Άνη θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Ο Γιάννης Τσαρούχης και η σκηνική Ερμηνεία του Αρχαίου Δράματος».

Είναι το 6ο μάθημα του Λαϊκού Πανεπιστημίου, του Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, που συνεχίζει για 3η συνεχή χρονιά και που αποτελεί τον επιτυχημένο θεσμό του Τμήματος Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Βιογραφικό Σημείωμα Κοντογιώργη Άνη:

Εργάζεται ως ιστορικός τέχνης – επιμελήτρια στη Διεύθυνση Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2005. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η διδακτορική της διατριβή πραγματεύεται τη σκηνογραφία της αρχαίας τραγωδίας στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

Έχει συμμετάσχει σε συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, τόσο στην ψηφιοποίηση αρχειακών συλλογών (Κοινωνία της Πληροροφίας), όσο και στην εκπόνηση, επίβλεψη και εφαρμογή μουσειολογικών-μουσειογραφικών μελετών, όπως το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Tériade στη Βαρειά Μυτιλήνης, για το οποίο επιμελήθηκε την έκδοση του καταλόγου της επανέκθεσης (2014). Παράλληλα έχει συμμετάσχει στην καταγραφή συλλογών νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η συλλογή θεατρικού ενδύματος του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει διδάξει ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με σύμβαση Π.Δ. 407 και διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ως μέλος ΣΕΠ. Συμμετέχει σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με κριτές, ενώ έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση συνεδρίων.

Έχει εκδώσει μονογραφία με θέμα τη σκηνογραφία του ελληνικού θεάτρου 1930-1960, ενώ παράλληλα οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν συμβολές σε συλλογικούς τόμους, επιστημονικά περιοδικά, καταλόγους εκθέσεων και πρακτικά συνεδρίων, με θέματα που άπτονται του θεωρητικού λόγου που αναπτύσσεται γύρω από ζητήματα της ελληνικής τέχνης του 20ου αιώνα (ζωγραφική, χαρακτική, φωτογραφία, σκηνογραφία θεάτρου, μουσειολογία κ.ά.).

Για το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α
Ο Πρόεδρος
Κ. Βασίλης Αγριμάκης

Related Posts