Το Τμήμα Πολιτισμού του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ πάει θέατρο!

Το θέατρο αποτελεί μια από τις πληρέστερες μορφές τέχνης  καθώς αποτελεί  μέσο κοινωνικοποίησης,  πνευματικής εξέλιξης και καλλιέργειας του ατόμου και μας περνά μηνύματα για ηθικές αξίες και γενικότερα για τη ζωή.

Σύμφωνα με τον Μπρεχτ«το θέατρο δεν μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί όμως ν’ αλλάξει τους θεατές. Αυτοί αν θέλουν μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο».

Το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α., Δήμου Ελευσίνας   οργανώνει επισκέψεις  με  μειωμένο  εισιτήριο σε επιλεγμένες ποιοτικές, θεατρικές σκηνές  κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

“Πάμε Θέατρο”:  Νοέμβριος –  Δεκέμβριος 2021

Περισσότερες πληροφορίες: Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας  (Παγκάλου και  Κίμωνος 11, Ελευσίνα) | Τηλ: 210-5565616, 210-5565601

 

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 

«Το Μινόρε»

Βαγγέλης Γκούφας και Φώτης Μεσθεναίος
Σκηνοθεσία Τάκης Τζαμαργιάς

«Το Μινόρε», μια μεγάλη θεατρική παράσταση βασισμένη στη θρυλική τηλεοπτική σειρά. «Το Μινόρε της Αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Μέσα από τη θεατρική μεταφορά του Δημήτρη Χαλιώτη, τη μουσική επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, σκηνικά και κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου,  «Το Μινόρε» μάς ταξιδεύει σε έναν κόσμο αναπάντεχα γνώριμο, πλημμυρισμένο με τα τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του πειραιώτικου ρεμπέτικου.

Ένας νεαρός με μόνη περιουσία ένα «ζητιανόξυλο», το μπουζούκι του, φτάνει φυγάς από τη Σύρο στον Πειραιά. Ο ρεμπέτης ξάδερφός του και η κομπανία του τον υποδέχονται. Μια δυναμική Σμυρνιά κι ο τεκές της τον αγκαλιάζουν. Ένα μουσικοθεατρικό οδοιπορικό μέσα στα σκοτάδια και τους καπνούς του Πειραιά του ‘30, για τους ρεμπέτες, τους ανυπότακτους, τους ανθρώπους του περιθωρίου, που λυτρώθηκαν μέσα από τη μουσική τους και την έφεραν από «την υπόγεια την ταβέρνα» στα σαλόνια, στις καρδιές μας, στα χείλια μας.

Φιλίες, έρωτες, μάχη για την επιβίωση, λογοκρισία, διώξεις, αδιέξοδα, επιτυχία. Ό,τι και να πει κανείς για τους ρεμπέτες είναι λίγο. Μιλάει το έργο τους. Μιλούν τα τραγούδια που μας παρηγόρησαν όταν έπρεπε, που μας συνεπήραν κάποια θλιβερά δειλινά, που τα αγαπήσαμε γιατί μας συγκίνησαν. Ακριβώς γι’ αυτό ανεβαίνει το «Μινόρε». Για να μας μιλήσει με τον τρόπο που μόνο το θέατρο μπορεί.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): 
Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Άρης Αντωνόπουλος, Γιάννης Εγγλέζος, Κώστας Κοράκης, Χριστίνα Μαξούρη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Ξηντάρης, Θοδωρής Ξηντάρης, Κατερίνα Παπανδρέου, Κυριάκος Σαλής, Σταύρος Σβήγκος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Όλγα Σκιαδαρέση, Μαρία Τσιμά

 

Τιμή Εισιτηρίου: 20 ευρώ

Διαθεσιμότητα: 50 άτομα (ισχύει μόνο για πλήρως εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει εντός 6 μηνών, απαραίτητη η προσκόμιση των αντίστοιχων εγγράφων για την είσοδο σας στο θέατρο)

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Διεύθυνση: Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32

Προπώληση: από 01/11/2021 έως 10/11/2021 (εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις, οι εγγραφές θα σταματήσουν νωρίτερα)

Δυνατότητα εγγραφής  για  κάθε ενδιαφερόμενο  μέχρι  ( 3 ) άτομα.

Ώρες & Ημέρες: Δευτέρα έως Τετάρτη από τις 09:00 έως 19:00

Πέμπτη έως Παρασκευή από τις 09:00 έως 15:30

Εγγραφές θα γίνονται το πρωί στον 2ο όροφο & από τις 12:30 έως τις 19:00 στη βιβλιοθήκη.

Αναχώρηση & Προσέλευση:   (17:00) , από το Δημοτικό πάρκινγκ έναντι του Πυρουνακείου  Λυκείου, με δωρεάν πούλμαν ( λόγω ελέγχου των πιστοποιητικών στην είσοδο του θεάτρου, απαιτείται η άφιξη μας μία (1) ώρα πριν την παράσταση).

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

«ΜΑΡΙΚΑ»

του Πέτρου Ζούλια

βασισμένο στη ζωή της Μαρίκας Κοτοπούλη

Η Νένα Μεντή και ο Πέτρος Ζούλιας, μετά την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» και τις «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη», με ένα θίασο νέων ταλαντούχων ηθοποιών, συναντούν επί σκηνής την ΜΑΡΙΚΑ και ταξιδεύουν στον πολυδιάσταστο και αντιφατικό κόσμο της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

 

Related Posts