Πρώτη εκδρομή με λεωφορείο για τα παιδιά του Β’ Παιδικού Σταθμού

Λίγο πριν το Πάσχα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β’ Παιδικού Σταθμού πραγματοποίησαν την πρώτη τους εκδρομή με λεωφορείο στο θέατρο “Αλκυονίς”.

Η εκδρομή, ως δραστηριότητα, αποτελεί πρωτίστως μια μικρή άσκηση ετοιμότητας και προσαρμοστικότητας του παιδιού σε αλλαγές που επίκεινται στην καθημερινότητα του. Συνδέεται με την απόλυτη καλλιέργεια της φαντασίας και την ανάπτυξη του λεξιλογίου μέσα από την εμπειρία που βιώνει.

Στην πρωινή αυτή απόδραση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  το έργο “ΕΛΜΕΡ Ο ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ”Η θεατρική διασκευή του Έλμερ του Παρδαλού Ελέφαντα είναι εμπνευσμένη από τα παιδικά βιβλία του Ντέιβιντ Μακ Κι, σε έκδοση της Andersen Press (από το 1989) και περιέχει όλα τα σημαντικά νοήματα της ζωής, σύμφωνα με τις αξίες που εκπροσωπεί ο Έλμερ.

Η παράσταση είναι η ελληνική προσέγγιση των χαρακτήρων των βιβλίων με πρωτότυπο σενάριο, στίχους, μουσική, σκηνικά, τρισδιάστατες κούκλες και κοστούμια.  Εμπεριέχει παιδαγωγικές έννοιες όπως:

  • να αγαπάμε τη μοναδικότητά μας,
  • να γνωρίζουμε τον άλλον και να μην κρίνουμε από την εμφάνιση,
  • όλοι φοβόμαστε, ακόμα κι οι πιο ατρόμητοι,
  • η φιλία κι η συντροφικότητα κάνει τη ζωή μας καλύτερη,
  • να είμαστε συμπονετικοί και να ακούμε την ανάγκη του συνανθρώπου μας  κ.α..

Ευχαριστούμε τους γονείς για την αμέριστη εμπιστοσύνη στο να συνοδεύσουμε τα παιδάκια τους χωρίς την παρουσία τους, γιατί έτσι  έγινε εφικτή η πραγματοποίηση της δράσης!

Related Posts