Διπλή δράση για τη Γιορτή της Μητέρας στην Αισχύλειο Βιβλιοθήκη

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας την Κυριακή 14 Μαΐου, η Αισχύλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας διοργάνωσε μια διπλή εκπαιδευτική δράση.

Το πρωί της Παρασκευής 12 Μαΐου, οι υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης υποδέχτηκαν τη Γ’ τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας. Αφού καλωσόρισαν τα παιδιά, τα ξενάγησαν στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης και τους πρόσφεραν γλύκισμα το οποίο απόλαυσαν ακούγοντας το τραγούδι “Η καλύτερη μαμά του κόσμου”. Έπειτα, ξεκίνησε η ανάγνωση του βιβλίου  ”Η εξωγήινη μαμά μου” της Μητσιάλη Αλεξάνδρας από την Ελένη Σκορδίλη. Στη συνέχεια, έγινε ανάγνωση από την Παρχαρίδη Κωνσταντίνα του ποιήματος ”Η μαμά” από το βιβλίο ”Εγώ, η μητέρα μου κι ο κόσμος” της Ντόρας Γκάμπε. Μετά, ακολούθησε η ανάγνωση του βιβλίου ”Η μαμά δε θέλει να μου πάρει ζωάκι” από την Στεφανία Σταμούλου. Ύστερα, τα παιδιά ασχολήθηκαν με την κατασκευή μίας χάρτινης καρδιάς και με ζωγραφική. Στο τέλος, πήραν δωράκι με τα παρακάτω: ένα μολύβι, μία γόμα, χαρτάκια για σημειώσεις, συνδετήρα, ζωγραφιές και αυτοκόλλητα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή δράση για παιδιά 5-10 ετών. Αρχικά, τα παιδιά δημιούργησαν ευχετήριες χάρτες από κόκκινα και ροζ χαρτόνια σε σχήμα καρδιάς, στις οποίες έγραψαν ευχές για τη μαμά!  Στη συνέχεια, χρωμάτισαν σχέδια ζωγραφικής που τους μοίρασε το προσωπικό της βιβλιοθήκης.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου!

Related Posts