Ψηφιακή μαστογραφία σε ανασφάλιστες, άπορες γυναίκες του  KEΠ Υγείας Δήμου Ελευσίνας- Μαγούλας

Το ΚΕΠ Υγείας του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α, Δήμου Ελευσίνας-Μαγούλας,  στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΕΔΔΥΠΠΥ και το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Oι Άγιοι Ανάργυροι», παρέχει την δυνατότητα σε άπορες, ανασφάλιστες και  με χαμηλό εισόδημα γυναίκες, να κάνουν την εξέταση  ψηφιακής  μαστογραφίας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνά εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως με συχνότητα εμφάνισης 12%, δηλαδή 1 στις 8 γυναίκες. Η θνητότητα της νόσου έχει ελαττωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, παρά το αυξανόμενο ποσοστό των νέων κρουσμάτων. Το γεγονός αυτό αποδίδεται κυρίως στην έγκαιρη  διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου, γεγονός  που δεν είναι εφικτό για όλους, λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Για τους παραπάνω λόγους, εξασφαλίσθηκε μία πολύτιμη ημερομηνία εξέτασης, η Πέμπτη 15/7/2021,  στο Κέντρο Μαστού, του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Oι Άγιοι Ανάργυροι», για δεκαπέντε (15) ανασφάλιστες, άπορες γυναίκες. Η προσέλευση θα γίνει στη διεύθυνση Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια και αυστηρά, ώρα 09.00π.μ.

  • Το πρόγραμμα  απευθύνεται  σε  γυναίκες , ηλικίας  40 έως 69  ετών ανασφάλιστες  ή ασφαλισμένες με χαμηλό εισόδημα.(Ετησίως: 6.000 ατοµικό εισόδημα και 12.000 οικογενειακό,  προσαυξανόµενο  κατά  1.000 ευρώ για κάθε παιδί).
  • Την ηµέρα  της εξέταση, οι γυναίκες  θα πρέπει να έχουν µαζί τους την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  τους και ΠΑΛΙΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ  (εάν έχουν).  Γυναίκες  που  δεν θα  έχουν μαζί  τους την ταυτότητά  τους  ΔΕΝ θα υποβληθούν σε μαστογραφία.
  • Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν μαζί τους ιατρική μάσκα και να τη φορούν.
  • Επίσης, την ίδια ημέρα της μαστογραφίας οι γυναίκες θα πρέπει να διαθέσουν το ποσόν των (πέντε) 5  ευρώ, για την προμήθεια του σχετικού CD της μαστογραφίας και τη στήριξη του Συλλόγου  Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου.

Προσοχή: το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη ή έχουν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο του μαστού.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά, στο ΚΕΠ Υγείας του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.  Δήμου Ελευσίνας –Μαγούλας  στα τηλέφωνα: 210-5546117 (κα Ευγενία Βούλγαρη) και 210-5565614 (κα Κατερίνα Μαρούγκα) τις ώρες από 9:00-12:00, έως και τη Δευτέρα 5/7/2021.

Δεν θα γίνονται δεκτές στο πρόγραμμα, συμμετοχές μετά τη Δευτέρα 5/7/2021.

Μείνετε συντονισμένες!!

Related Posts