Υποδοχή των μαθητών του προγράμματος Erasmus

To 1o Γυμνάσιο Ελευσίνας συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus, φιλοξενώντας μαθητές και μαθήτριες από την Ολλανδία.

Το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του σχολείου, συμμετείχε με πολιτιστικές εκδηλώσεις στη γνωριμία των παιδιών με τον τοπικό πολιτισμό.

Έτσι, το πρωί της 8ης Μαΐου 2023, οι υπάλληλοι του Τμήματος Πολιτισμού του ΠΑΚΠΠΑ ξενάγησαν την ομάδα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το χορευτικό τμήμα του ΠΑΚΠΠΑ, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μαρίας Βαλαβάνη, παρουσίασε το χορόδραμα “Η αρπαγή της Περσεφόνης” στο Θεατράκι της Μαγούλας. Παρουσιάστηκαν ακόμη παραδοσιακοί χοροί, τόσο από την ομάδα του ΠΑΚΠΠΑ, όσο και από τον Σύλλογο Ποντίων Μαγούλας και Περιχώρων. Η εκδήλωση, που πραγματοιήθηκε με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς ΠΠΕ, έκλεισε με μικρούς και μεγάλους να μπαίνουν στον κύκλο και να συμμετέχουν με κέφι στον χορό!

Συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου, που προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωριστούν με νέους και νέες από την Ευρώπη και στηρίζουμε πάντα το έργο τους και τις όμορφες πρωτοβουλίες τους!

Related Posts