Στις 22 Νοεμβρίου η 2η διάλεξη του Λαϊκού Πανεπιστήμιου Ελευσίνας

Η δεύτερη διάλεξη του Λαϊκού Πανεπιστημίου 2023-2024 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 στο Στέκι του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ (Κίμωνος 11 & Παγκάλου).

Αυτήν τη φορά, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ελευσίνας, Ιωάννη Παναγιωτούλια, που θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Η Μετάβαση της Ελευσίνας από το 18.000 π.Χ. ως το 2023 μ.Χ.”.

Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε νέες ιστορικές πτυχές της πόλης μας μέσα από τον θεσμό του Λαϊκού Πανεπιστημίου, με τον οποίο όλοι μαζί, διαχρονικά, ενισχύουμε τη δια βίου μάθηση και το ερευνητικό πνεύμα.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ιωάννης Π. Παναγιωτούλιας, Postdoc, Ph.D, M.Sc, MBA, B.Sc.

Ο Ιωάννης Παναγιωτούλιας του Παναγιώτη είναι Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ελευσίνας, από τον Σεπτέμβριο του 2019. Είναι Πτυχιούχος Χημικός (B.Sc) του ΕΚΠΑ, με Μεταδιδακτορική Έρευνα (postdoc), Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D) και 3 Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών: α) στη Χημεία – Τεχνολογία και Διαχείριση Περιβάλλοντος (M.Sc), β) στη Μηχανική και Τεχνολογία Ποιότητας (M.Sc), και γ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A).

Παράλληλα σήμερα:

  1. είναι ερευνητής σε 2 Εργαστήρια, Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι): α) Στο «Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος», του Τμήματος Χημείας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και β) στο «Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.
  2. είναι επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης I.S.O (International Organization for Standardization), στην Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογίας Ανάπτυξης & Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης & Ποιότητας (ΕΒΕΤΑΜ), που υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
  3. είναι ένας από τους Μελετητές του κόλπου της Ελευσίνας, καθώς έχει πραγματοποιήσει μεγάλη έρευνα που αφορούσε στην αξιολόγηση του επιπέδου της ρύπανσης και της διαχρονικής εξέλιξης της. Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε στο Διεθνές Περιοδικό «Environmental Monitoring and Assessment» με πολύ καλές κριτικές και αναδημοσιεύσεις.
  4. Στα πλαίσια της έρευνας συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά Ερευνητικά Προγράμματα και έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό Επιστημονικών Άρθρων, Παραδοτέων Ερευνητικών Έργων και Πρακτικών Συνεδρίων. Συμμετέχει με επιστημονικά άρθρα, εισηγήσεις και διαλέξεις, σε Ημερίδες, Forum και Διεθνή Συνέδρια, με ερευνητικά ενδιαφέροντα που εστιάζονται: στη Βελτιστοποίηση Διεργασιών και Διαδικασιών, στην Επεξεργασία Δεδομένων & Χρονοσειρών (με Τεχνικές: Ανάλυσης Μεγάλου Όγκου Δεδομένων – B.D.A, Τεχνητής Νοημοσύνης – A.I, Μηχανικής Μάθησης – M.L, Ανίχνευσης Ανωμαλιών – A.D και Δημιουργίας Μοντέλων Πρόβλεψης με τη χρήση Αλγορίθμων Βαθιάς Εκμάθησης – D.L), στις Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνολογίες & Τεχνικές, στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, στις Ψηφιακές Πόλεις (Smart Cities), στα Διεθνή Διαχειριστικά Συστήματα ISO, στη Διαχείρισης Ενέργειας, στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στην Επιχειρησιακή Συνέχεια, στη Διαχείριση Διακινδύνευσης, στη Διαχείριση Κρίσεων, στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό, στην Κυκλική Οικονομία & Βιομηχανική Συμβίωση, στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης, στο Project Management και στο Coaching & Skills Training. Επίσης έχει υποστήριξε έρευνες στα πλαίσια της εκπόνησης Μεταπτυχιακών Εργασιών και Διδακτορικών Διατριβών από φοιτητές κυρίως: Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Τεχνικών Δομικών Έργων.
  5. αρθρογραφεί σε διάφορες εφημερίδες, ιστοσελίδες και περιοδικά, με θέματα τεχνολογικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος.

Πριν τον Δήμο Ελευσίνας  εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορες εταιρείες και τα τελευταία χρόνια (μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019), ως στέλεχος σε μια από τις μεγαλύτερες Βαριές Βιομηχανίες της χώρας – περιοχής μας. Επίσης διατέλεσε Επιστημονικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, δίδασκε σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δημόσια Ι.Ε.Κ, Λύκεια και Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς και πραγματοποίησε μεταλλουργικές έρευνες, που αφορούσαν στη μελέτη μεταλλικών συνδέσμων, οι οποίοι ήταν εγκιβωτισμένοι σε κίονες αρχαίων ναών (όπως: Επικούρειου Απόλλωνα και Ακρόπολης), με τον αείμνηστο Βαρουφάκη Γεώργιο.

Ο Ιωάννης Π. Παναγιωτούλιας γεννήθηκε και κατοικεί στην Ελευσίνα. Είναι έγγαμος με δυο παιδιά.

Related Posts