Ο Ιωάννης Παναγιωτούλιας στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας

Εχθές 22/11 πραγματοποιήθηκε στο Στέκι του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας η δεύτερη για φέτος διάλεξη του Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Κοντά μας είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Ιωάννη Παναγιωτούλια, ο οποίος έδωσε διάλεξη με θέμα «Η Μετάβαση της Ελευσίνας από το 18.000 π.Χ. ως το 2023 μ.Χ.».

Τον ομιλητή προλόγισε η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συντονισμού και Εποπτείας του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α., Μαίρη Μητροπούλου.

Στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτούλιας ανέπτυξε την ιστορία της Ελευσίνας από την αρχαιότητα έως σήμερα, αναδεικνύοντας τη στενή σχέση του ερευνητικού του έργου στη χημεία, το περιβάλλον και την υγεία με την ιστορία αυτού του τόπου. Η ομιλία έκλεισε αφήνοντας στο κοινό ένα ερώτημα: πώς θα χαράξουμε την ιστορία της Ελευσίνας στο μέλλον;

Το κοινό έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη ομιλία και συμμετείχε με ερωτήσεις και σχόλια.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιωτούλια που τίμησε τον θεσμό του Λαϊκού Πανεπιστημίου με την παρουσία του και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, που σκιαγραφεί με συνέπεια και ενδελεχώς την ιστορία του τόπου μας!

Η επόμενη διάλεξη του Λαϊκού Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου με ομιλήτρια τη γνωστή σε όλους μας αρχαιολόγο κ. Καλλιόπη Παπαγγελή και θέμα «Ελευσίνα: Το χρονικό μιας πολιτείας».

Related Posts