Οι γυναίκες γιορτάζουν: Επίσκεψη στην ενδυματολογική συλλογή του Μουσείου Μπενάκη

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι του Λαϊκού Πανεπιστημίου,
Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η επόμενη διάλεξη του Λαϊκού Πανεπιστημίου θα πάρει τη μορφή ξενάγησης στην ενδυματολογική συλλογή του Μουσείου Μπενάκη. Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο, το οποίο εστιάζει φέτος στα χειροτεχνικά επαγγέλματα, μετά την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη της κας. Μαλλή για την τέχνη της κατασκευής ρούχου, τις τεχνικές ύφανσης και ραπτικής και τα είδη υφασμάτων, συνεχίζει για μια ακόμη εβδομάδα να εντρυφεί σε μια τέχνη με πρόσημο γυναικείο, μία τέχνη που επέτρεψε μέσα στους αιώνες στις γυναίκες να ξεδιπλώσουν την- συχνά καταπιεσμένη- δημιουργικότητά τους, να εκφραστούν και τελικά να δημιουργήσουν μοναδικά έργα, που σήμερα τα αναγνωρίζουμε ως πολύτιμα δείγματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Το Σάββατο 12 Μαρτίου και ώρα 11.00 η επιμελήτρια της συλλογής Ξένια Πολίτου θα μας ξεναγήσει στη συλλογή και θα μας παρουσιάσει τα μυστικά των αντικειμένων της.
Η μεταφορά μας στο Μουσείο θα γίνει με πούλμαν που θα ξεκινήσει από το δημοτικό πάρκινγκ (δίπλα στο Πυρουνάκειο Λύκειο) στις 10.00 π.μ..
Τιμή εισόδου: 12 ευρώ/ Μειωμένο 9 ευρώ (Φοιτητές/Άτομα άνω των 65 ετών/Εκπαιδευτικοί/Αρχαιολόγοι/Συντηρητές αρχαιοτήτων/Μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών/Κάτοχοι κάρτας του ΥΠΠΟ/ Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων)/ Δωρεάν (Μέλη του Μουσείου Μπενάκη/Κάτοχοι κάρτας ανεργίας/Παιδιά και νέοι κάτω των 22 ετών/Άτομα με ειδικές ανάγκες/Ξεναγοί/Μέλη του ICOM/Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη)
Το κόστος της ξενάγησης και της μεταφοράς καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ.
Για δηλώσεις συμμετοχής, καλείτε στο 2105565615, καθημερινές 9.00-14.00.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σας περιμένουμε!
Related Posts