Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου “Λεωνίδας Κανελλόπουλος” με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα <<ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ>>

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα  «ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ?

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ»

           

Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος»

10/12/2019  -10/04/2020

 

 

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, εγκαινιάσθηκε με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος»,  το εκπαιδευτικό   και   διαδραστικό   πρόγραμμα   «ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ? ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ»,  που σχεδίασε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και το Γραφείο Εκπαίδευσης, σε συν-διοργάνωση  της εταιρείας Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ  με το Δήμο Ελευσίνας και συγκεκριμένα με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού – Αθλητισμού – Κοινωνικής Πολιτικής – Προσχολικής Αγωγής (Π.Α.Κ.Π.Π.Α.).

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και ηλικιακά στοχευμένο, διαδραστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τέσσερις επιμέρους εκπαιδευτικές ενότητες:

  • Χτίζοντας με χημικά μόρια
  • Παρατηρώντας την επιστήμη
  • Πιο μικρό κι απ΄ το μ(micro)…! Μήπως n(nanο);
  • Ιστορία της επιστήμης και του Δημόκριτου

Tο ευρύ κοινό αλλά και οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, σε ένα περιβάλλον εργαστηρίου, έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν την έννοια της ύλης, να εξοικειωθούν με την έννοια των ενώσεων και να γνωρίσουν χημικά μείγματα, μέσα από πειράματα, σύμφωνα με την ηλικία τους.

Επίσης, δίνεται η ευκαιρία να μελετήσουν ένα  νέο επιστημονικό πεδίο, της Nανοτεχνολογίας, το οποίο συνδυάζει γνώσεις από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας των Υλικών.

Είναι γεγονός ότι οι εκπαιδευτικές εκθέσεις ή τα προγράμματα που υλοποιούνται, από το 2005, με πρωτοβουλία της εταιρείας Α.Ε. Tσιμέντων ΤΙΤΑΝ σε  συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ελευσίνας, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», προσφέρουν εξαιρετικό έργο, γιατί επιμορφώνουν και  ευαισθητοποιούν τo ευρύ κοινό, τους μαθητές και τους  νέους  της τοπικής κοινωνίας και των γύρω περιοχών, σε θέματα επιστημονικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτοικοι του Δήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες των διοργανωτών και επισκέπτες. Την εκδήλωση προλόγισαν οι κ.κ.: Αργύρης  Οικονόμου Δήμαρχος Ελευσίνας, Λευτέρης Κοσμόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Άνθη-Γκιόκα Σεβασμία, Προέδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α., και Γιάννης Πανιάρας, Γενικός Διευθυντής Τομέα Ελλάδας  ΤΙΤΑΝ.  Ακολούθησαν ομιλίες των κ.κ.: Δρ. Μιχάλη Αρκά, Ερευνητή, Αναπληρωτή Υπεύθυνου Εκπαίδευσης και  της  Σοφίας   Καλοκαιρινού, Επιχειρησιακής Υπεύθυνης   των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Γραφείο Εκπαίδευσης, από το Εθνικό Κέντρο έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο πρόγραμμα.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις  10 Απριλίου 2020.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 9:00 -13:00 για τους μαθητές και  17:00 – 20:00,  Σάββατο 11:00 – 14:00 και Κυριακή 11:00 – 13:00, για το ευρύ κοινό, εκτός επίσημων αργιών. Στο χώρο βρίσκονται δύο επιστήμονες που οργανώνουν τα επιμέρους προγράμματα, πραγματοποιούν μαζί με τους μαθητές και τους επισκέπτες  τα πειράματα και συζητούν τις απορίες.

 Όσοι επιθυμούν συμμετοχή στο πρόγραμμα, παρακαλούνται να καλούν στα τηλέφωνα: 210-5565601, 210-5565618,  210-5565629, από Τρίτη – Παρασκευή, 10:00 – 13:00.

Πολιτιστικό Κέντρο «Λ. Κανελλόπουλος», Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας,     τηλ.: 210-44325.

Related Posts