Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο………! Κείμενο από την Αισχύλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο………!

Εκτός από αξιοσημείωτο είναι και ιδιαίτερα συναρπαστικό το ταξίδι μες στο χρόνο που μπορεί να πραγματοποιήσει ένα βιβλίο!

Αγαπητοί φίλοι της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην παρούσα ανάρτηση κυριολεκτικά θα θαυμάσετε τη μαγεία του κόσμου των βιβλίων! Όχι από την πλευρά του θέματος που μπορεί να πραγματεύονται, αλλά από την πλευρά της ταξιδιωτικής τους ιστορίας! ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥΣ! Κάποια διαβάστηκαν μέσα σε τρένα, άλλα μέσα σε αεροπλάνα, αρκετά σε φοιτητικά αμφιθέατρα και τα περισσότερα φυσικά σε βιβλιοθήκες!

Σας παρουσιάζουμε τρία βιβλία που κατάγονται από την Αγγλία! Τα παρακάτω βιβλία κατέληξαν στην κατοχή της Βιβλιοθήκης μας, ως δωρεά το περασμένο καλοκαίρι, από Ελευσίνιο συμπολίτη μας, που σπούδαζε παλιότερα στη Μεγάλη Βρετανία. Δεν αναφέρουμε το όνομά του, καθώς είναι δική του επιθυμία! Ο Ελευσίνιος φοιτητής επισκεπτόταν τη γνωστή Βιβλιοθήκη του Cambridge, προκειμένου να μελετήσει και να δανειστεί βιβλία. Σε αυτό το σημείο, θα σας αναφέρουμε πληροφοριακά, ότι στο εξωτερικό οι περισσότερες βιβλιοθήκες αποσύρουν νόμιμα και επίσημα το υλικό τους (έντυπο και μη), βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και ύστερα το εκποιούν με κάποιο, μικρό συνήθως, αντίτιμο. Ο συντοπίτης μας φοιτητής αγόρασε με αυτό τον τρόπο τρία βιβλία, για τη βιβλιοθήκη του. Για κάμποσα χρόνια κοσμούσαν την προσωπική του συλλογή, ώσπου αποφάσισε να τα δωρίσει στη βιβλιοθήκη της πόλης του, για να γίνουν αντικείμενο ανάγνωσης πολλών ανθρώπων. Τον ευχαριστούμε θερμά! Αυτή η δωρεά είναι ιδιαίτερη για τη Βιβλιοθήκη μας, γιατί καταχωρούνται στο αρχείο της επιστημονικά τεκμήρια, που πολλά χρόνια δανείζονταν και μελετούσαν φοιτητές από διάφορα μέρη του πλανήτη. [Όπως θα δείτε, είχαν δανειστεί από άλλους φοιτητές χρόνια πριν… (π.χ.: 1962 και 1986)]. Πόσοι τα έχουν δανειστεί για εργασίες, εξετάσεις ή/και περιέργεια; Πόσες φορές έχουν διαβαστεί άραγε; Ακόμη, θα προσέξετε τον τρόπο που τα επεξεργάζονταν τότε οι συνάδελφοι βιβλιοθηκονόμοι πριν τα καταχωρήσουν ως υλικό τους. Τέλος, θα παρατηρήσετε και θα συγκρίνετε, αν θέλετε, το πώς και εμείς επεξεργαζόμαστε το υλικό μας πριν το καταχωρήσουμε στο δικό μας σύστημα.

Ως Βιβλιοθηκονόμοι και Υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας και τις αξιοποιούμε σαν εφόδια στη δουλειά μας.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ξεπεραστεί η πανδημία. Να αρθούν σύντομα τα μέτρα και να είμαστε όλοι υγιείς. Όταν επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας,  η Βιβλιοθήκη μας θα είναι έτοιμη και πάλι να υποδεχτεί το αναγνωστικό της κοινό!

        

Related Posts