Δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος σε 35 γυναίκες του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Ελευσίνας

Σε ακόμα μία δράση ουσίας κατέληξε η συνεργασία του Δήμου Ελευσίνας, του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ και του ΚΕΠ Υγείας Ελευσίνας με το Δίκτυο SDG 17 Greece. Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Όμιλος Αθηνών, μέσω του Δικτύου, πρόσφερε δωρεάν πακέτα πλήρους διαγνωστικού και γυναικολογικού ελέγχου σε 35 γυναίκες του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Ελευσίνας. Η δράση αποτελεί μέρος της προώθησης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών που προωθεί το Δίκτυο SDG 17 Greece και συγκεκριμένα  των στόχων που αφορούν στην ισότητα των φύλων και στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων αλλά και στην καλή υγεία και ευημερία.

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, παρέδωσε την προσφορά στον Δήμαρχο Ελευσίνας, κ. Αργύρη Οικονόμου, ο οποίος και την ενημέρωσε για την δράση των δομών κοινωνικής υποστήριξης του Δήμου.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, Εύη Άνθη-Γκιόκα, η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Κωνσταντία Ζγαντζούρη, τα στελέχη του ΣΣ Ελευσίνας, Πηνελόπη Μουρτζούκου, Θάλεια Τζερέτα και Κωνσταντίνος Τσεβάς, η υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας Ελευσίνας-Μαγούλας, Μαίρη Μητροπούλου, και οι κοινωνικοί λειτουργοί Ευγενία Βούλγαρη και Κατερίνα Μαρούγκα.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν πως οι δράσεις τους θα πρέπει να συμβάλουν στην προαγωγή του Στόχου 3 για την καλή υγεία και ευημερία.

Related Posts