Δρώμενα παιδικών σταθμών του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α

Το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α  του Δήμου Ελευσίνας οργάνωσε με τους 5 παιδικούς σταθμούς την 23ην Ιουνίου 2016 στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θεατρικά δρώμενα με θέμα την ανθοφορία, την καρποφορία και την αειοφορία  της γης. Το πάρκο πλημμύρισε από παιδιά,  γονείς, συγγενείς  και φίλους που παρακολούθησαν τα δρώμενα από τα 330 παιδιά των παιδικών σταθμών.

Κάθε παιδικός σταθμός με την επιμέλεια των παιδαγωγών παρουσίαζε ένα θεατρικό δρώμενο σχετικό με τα θέματα της γης και στο τέλος γονείς και παιδιά ακολουθούσαν  το μονοπάτι  που οδηγούσε στο εργαστήριο της γης και στα παιχνίδια της φύσης. Εκεί λειτουργούσαν εργαστήρια φυτέματος, αλωνίσματος, ζυμώματος, ψησίματος, πηλοπλαστικής – κατασκευής αγγείων, συλλογής σπόρων. Στο τέλος κάθε μονοπατιού υπήρχαν: Έκθεση Σπόρων , Κολάζ με σπόρους, Ψηφιδωτά με σπόρους, Ομαδική ζωγραφική, Κουτσό – παραδοσιακό παιχνίδι, Τσουβαλοδρομίες.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν,  από τις παιδικές παρουσίες και τις επιμελημένες προσπάθειες τους , απόλαυσαν την γιορτή στον   υπέροχο χώρο του πάρκου και συνεχάρησαν  τα παιδιά,   το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών που ετοίμασε λιχουδιές με βασικό συστατικό το αλεύρι.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κ. Μαρία Βασιλείου η οποία συνεχάρη τα παιδιά, την προϊσταμένη του τμήματος προσχολικής αγωγής κα Κατερίνα Κολιοφώτη, το εκπαιδευτικό  και όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών. Διαβεβαίωσε τους γονείς ότι ο Δήμος θα συνεχίσει και στο μέλλον να εφαρμόζει με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σταθμών και μάλιστα χωρίς τροφεία και  τους συνεχάρη που εμπιστεύονται τα παιδιά τους  σ΄ αυτή την τρυφερή ηλικία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου .Παρευρέθησαν επίσης ο δήμαρχος κος Γεώργιος Τσουκαλάς, οι αντιδήμαρχοι κα Δέσποινα Οικονόμου, και κος Ανδρώνης Χαράλαμπος,  ο πρόεδρος του Σ.Δ.Κ. κ. Χ. Δεδεηλίας , οι διοικητικοί σύμβουλοι του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κα Β. Αρναουτάκη, κα Καρέλου Μαρία, κ. Θ. Κολοβός, και κ. Θ. Τζαρτζούλης.

Related Posts