Διαδραστική Εκπαιδευτική Έκθεση «Του καιρού τα μυστικά…»

«Του καιρού τα μυστικά…»

Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος»

10/10/2018  -23/12/2018

 

Ενημέρωση για τη διενέργεια της έκθεσης «Του καιρού τα μυστικά…» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» 

H  διαδραστική  έκθεση «Του καιρού τα μυστικά…», που σχεδίασε και επιμελείται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και συγκεκριμένα η επιστημονική ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» του meteo.gr., διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής (Π.Α.Κ.Π.Π.Α.) Δήμου Ελευσίνας, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», από τις 10 Οκτωβρίου  έως  τις 23 Δεκεμβρίου 2018.

Στην έκθεση, το ευρύ κοινό, αλλά και οι μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα μετεωρολογικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας τους, την εξέλιξη της Μετεωρολογίας από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα, την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και την κατανόηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η έκθεση συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα και διαδραστικές εφαρμογές, προσφέροντας την ευκαιρία στους μαθητές να εμπεδώσουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα έντονα καιρικά φαινόμενα και τον τρόπο προστασίας από αυτά, ενώ επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr  θα βρίσκεται στο χώρο ώστε να εξηγεί τα εκθέματα, να οργανώνει την πραγματοποίηση των πειραμάτων και να συζητά τις απορίες των επισκεπτών και των μαθητών.

Όσοι εκπρόσωποι σχολείων επιθυμούν ξενάγηση των μαθητών τους στην έκθεση, κατά τις πρωινές ώρες, παρακαλούνται να έρχονται σε επαφή με την κα. Ευαγγελία Νοδάρα, Διοικητική Σύμβουλο του Π.Α.Κ.Π.Π.Α., από τις 11/10/2018, στα τηλέφωνα: 210-5565615, 210-5565629 ή με την κα. Μητροπούλου στο τηλέφωνο 210-5565618, από Τρίτη έως Παρασκευή και ώρα από  10:00 -13:00, προκειμένου να προβούν σε σχετική συνεννόηση για την επίσκεψη ή επίσης μπορούν να στέλνουν σχετικό αίτημα στο e-mail: [email protected], και στη συνέχεια να γίνεται η συνεννόηση. Για το γενικό κοινό, οι ώρες λειτουργίας είναι Τρίτη – Παρασκευή 18:00 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 16:00 και Κυριακή 11:00 – 13:00, εκτός επίσημων αργιών. Τρίτη και Παρασκευή 18:00 – 20:00 θα υπάρχει ξενάγηση.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 10 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας.  Θα ήταν χαρά μας να παρευρεθείτε.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για το χρόνο και την προσοχή σας και ελπίζουμε ότι  η έκθεση θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από το γενικό κοινό, τους εκπαιδευτικούς και  τους μαθητές.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Βασίλης Κ. Αγριμάκης

Related Posts