Διάλεξη της Καλλιόπης Παπαγγελή στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30 στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την αρχαιολόγο και Επίτιμη Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Δυτικής Αττικής, Καλλιόπη Παπαγγελή.

Η κ. Παπαγγελή θα αναπτύξει το θέμα “Ελευσίνα: Το χρονικό μιας πολιτείας”.

Σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια

Καλλιόπη Παπαγγελή, Αρχαιολόγος, Επίτιμη Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής

Το επιστημονικό της έργο, εκτός από μονογραφία για τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ελευσίνας, περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους που αφορούν  στην Ελευσίνα, στην Ιερά Οδό και στις εκθέσεις αποτελεσμάτων των πολυάριθμων ανασκαφών που έχει διενεργήσει στην πόλη της Ελευσίνας και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και  σε άλλα  μνημεία της Δυτικής Αττικής,  όπως το φρούριο των Ελευθερών. Είχε τη συνεπιμέλεια της Έκθεσης  Ελευσίνα: Τα Μεγάλα Μυστήρια στο Μουσείο της Ακρόπολης (2018) και  την επιμέλεια αρχαιογνωστικών  εκθέσεων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας το 2008 και το 2011, καθώς και τη συγγραφή των  κειμένων των καταλόγων τους. Επίσης έχει εκπονήσει  τη Μουσειολογική Μελέτη για την Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ελευσίνας. Έχει συμμετάσχει ως τακτικό μέλος  σε διεπιστημονικές επιτροπές,όπως στην Επιστημονική Επιτροπή Συντήρησης Ναού Επικουρίου Απόλλωνα και  στην Επιτροπή που εκπόνησε τη Μελέτη  Ενοποίησης και ανάδειξης  αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Ελευσίνας με στοιχεία αστικής ανάπλασης.

Related Posts