Βιβλιοπρόταση: Η τελευταία πινιάτα

Αυτή την εβδομάδα η Αισχύλειος Βιβλιοθήκη προτείνει το βιβλίο «Η τελευταία πινιάτα» της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά του βιβλίου της στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης μας!

«Οι πινιάτες του δον Φουλχένσιο ήταν οι πιο φημισμένες σ’ ολόκληρο το Μεξικό, και αυτό διότι δεν τις πουλούσε άδειες. Γεμάτες τις πουλούσε. Κάθε χρόνο η Πεπίτα του ζητούσε μια συγκεκριμένη πινιάτα, με συγκεκριμένο περιεχόμενο, και εκείνος ακολουθούσε πιστά την επιθυμία της, ωστόσο από τις πινιάτες έβγαινε πάντα κάτι διαφορετικό. Κάθε χρόνο. Ως την τελευταία. Ως την τελευταία πινιάτα…

Ένα βιβλίο για μεγάλες αλήθειες που κρύβονται σε πράγματα μικρά.»

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Πινιάτα είναι ένα δοχείο που απ’ έξω στολίζεται με χρωματιστά χαρτιά και μέσα του κρύβει γλυκίσματα, καραμέλες, σοκολάτες ή ακόμα και παιχνίδια.

Στις γιορτές οι άνθρωποι την κρεμούν ψηλά και προσπαθούν, με δεμένα τα μάτια για να μην τη βλέπουν, να την πετύχουν με ένα μεγάλο κοντάρι και να τη σπάσουν, ώστε να βγουν απ’ την κοιλιά της οι πολύτιμοι θησαυροί.

Η πρώτη πινιάτα του κόσμου φτιάχτηκε στην Κίνα, όμως όσο αγάπησαν την πινιάτα στο Μεξικό, δεν την έχουν αγαπήσει πουθενά…»

(Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Related Posts