Αφιέρωμα της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην μνήμη της Αγγελικής Βαρελά, μιας σπουδαίας Ελληνίδας συγγραφέας, η οποία έφυγε από τη ζωή, πριν λίγες μέρες στις 9 Αυγούστου το 2022.

Η Αγγελική Βαρελά γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η μητέρα της πέθανε και μεγάλωσε με την νονά της. Έζησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που περιγράφει η ίδια στο βιβλίο της ”Με το χαμόγελο στα χείλη.”
Το πρώτο της βιβλίο ήταν η Ελλάδα και εμείς. Μετά το ”Με το χαμόγελο στα χείλη”. Το βιβλίο της ”Φιλενάδα, φουντουκιά μου έλαβε ”Έπαινο Βραβείου Janusz Korczack ” ενώ το βιβλίο της ”Καλημέρα, Ελπίδα τιμήθηκε με Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ήταν πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο το 1966 και έκτοτε είναι αφοσιωμένη στο λογοτεχνικό αυτό είδος, με έντονη παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις (σχολεία, συλλόγους γονέων, δήμους, βιβλιοθήκες κτλ.) για το παιδί και το παιδικό βιβλίο στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Υπουργείο Παιδείας για τα αναγνωστικά που έγραψε για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου.
Βιβλία της θα βρείτε στα ράφια του παιδικού τμήματος της βιβλιοθήκης μας.
Related Posts