ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2021-2022

Οι υπηρεσίες Αθλητισμού & Πολιτισμού  που παρέχει ο Δήμος μας εκσυγχρονίζονται και θα είναι διαθέσιμες μέσω του Internet για τους πολίτες.

Οι νέες υπηρεσίες θα συμβάλουν καθοριστικά στην οργάνωση του δήμου και την μείωση της γραφειοκρατίας στο Δήμο μας. Στόχος η επιστροφή στην κανονικότητα με τρόπο ασφαλή και ελεγχόμενο.

Σκοπός μας είναι η αποτελεσματική διαχείριση των Ωφελούμενων του Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, μέσω ενός φιλικού περιβάλλοντος ώστε να διευκολυνθούν το συντομότερο δυνατόν, μέσα από ένα πλήθος αιτήσεων, ενεργειών και δραστηριοτήτων.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν το 2021-2022 είναι τα εξής:

Πολιτισμός

 1. Βιολί
 2. Θεατρική Σκηνή
 3. Μπουζούκι
 4. Πιάνο
 5. Κιθάρα
 6. Ντραμς
 7. Ζωγραφική
 8. Χορωδία
 9. Υφαντική
 10. Τμήματα Φιλαρμονικής

Αθλητισμός

 1. Ρυθμική Αγωνιστική Γυμναστική
 2. Παραδοσιακοί χοροί
 3. Μπαλέτο
 4. Yoga
 5. Pilates

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 18 Οκτωβρίου 2021 και θα λήξουν στις 18 Ιουνίου 2022. Όλα τα τμήματα παρέχονται στην Ελευσίνα, ενώ θα πραγματοποιούνται μαθήματα θεάτρου, μπουζουκιού, πιάνου, κιθάρας, ζωγραφικής, παραδοσιακών χορών, μπαλέτου, yoga και pilates και στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζονται από τις ισχύουσες Κ.Υ.Α. ( παρακολούθηση με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test τελευταίων 48 ωρών & για τους ανήλικους με επίδειξη αποτελέσματος self test, ήτοι ό,τι ισχύει στα σχολεία ).

Προκειμένου να δείτε τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα για την δική σας ηλικιακή ομάδα ή των παιδιών σας ακολουθείστε τα εξής βήματα:

Βήμα 1: Επιλέξτε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://demos365elefsina.intellisoft.gr/

Βήμα 2: Συμπληρώστε τα στοιχεία της Αίτησης Εγγραφής Νέου Χρήστη στο δεξί μέρος της οθόνη σας (αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν στην «Βοήθεια Εγγραφής»- Προσοχή όχι Ελληνικά στον κωδικό)

Βήμα 3: Επιβεβαιώστε την Εγγραφή σας μέσα από το email που σας έχει αποσταλεί

Βήμα 4: Κάνετε «Είσοδο Χρήστη» με το email σας και τον Κωδικό που είχατε ορίσει

Βήμα 5: Προσθέστε τα προσωπικά σας στοιχεία, τις φωτογραφίες σας και τα στοιχεία των μελών της οικογένειας που θέλουν να κάνουν Αίτηση Συμμετοχής σε Προγράμματα του Δήμου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν εγγράφετε ανήλικο, πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε τα δικά σας προσωπικά στοιχεία και έπειτα να κάνετε καταχώρηση νέου μέλους, ανήλικος ΔΕΝ μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφή!

Βήμα 6: Κάντε «Αίτηση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα» και ακολουθήστε τα βήματα επιλογής του

Βήμα 7: Ανεβάστε τα δικαιολογητικά που σας ζητάει το Πρόγραμμα επιλογής σας

Για κάθε Αίτησή σας θα ενημερώνεστε για την πρόοδο της με email.

Δείτε το βίντεο οδηγιών εγγραφής:

Το αντίτιμο για την παρακολούθηση ενός τμήματος είναι 10€ ανά μήνα για κατοίκους ή/και δημότες Ελευσίνας-Μαγούλας και 15€ για μη κατοίκους-ετεροδημότες. Οι δύο πρώτοι μήνες μαθημάτων θα είναι δωρεάν για όλους τους εγγεγραμμένους, λαμβάνοντας υπόψη την διακοπή των μαθημάτων την περασμένη χρονιά λόγω COVID.

Ισχύουν οι παρακάτω εκπτώσεις:

50%: φοιτητές, δεύτερο μέλος ίδιας οικογένειας, κάθε επόμενη δραστηριότητα του ίδιου μέλους πέραν της πρώτης

100%: εγγραφή 3ου και πλέον μέλους της ίδια οικογένειας, Ωφελούμενοι του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας, Μέλη της Δομής Προσφύγων, ΑΜΕΑ και παιδιά με γονέα ΑΜΕΑ, Χαμηλό εισόδημα [Μηδενικό Οικογενειακό Εισόδημα έως 13.000 ευρώ (αντίστοιχα έως 6.500 ευρώ το ατομικό εισόδημα αν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια)]

Για ετεροδημότες και κάτοικους άλλης περιοχής δεν ισχύουν τα εισοδηματικά κριτήρια και οι εκπτώσεις για φοιτητές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εγγραφές στα τμήματα ζωγραφικής θα ανοίξουν σύντομα με νέα ανακοίνωση.

Δικαιολογητικά

Γενικά-Υποχρεωτικά Δικαιολογητικά:

Φωτοτυπία δύο όψεων Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου εκείνου που πραγματοποιεί την εγγραφή και αν πρόκειται για παιδί και την φωτοτυπία δύο όψεων του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου  ή Πιστοποιητικό Γέννησης με φωτογραφία  εκείνου (μόνο εάν εγγράφετε τέκνο)./ Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (εάν εγγράφετε σύζυγο)

Πιστοποιητικό Μόνιμης Κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομα του αιτούντος αν πρόκειται για ενήλικο άτομο, ή στο όνομα του γονέα που πραγματοποιεί την εγγραφή αν πρόκειται για ανήλικο. / Πιστοποιητικό από Δημοτολόγιο για άτομα που κατοικούν εκτός ορίων του Δήμου Ελευσίνας.

Δελτίο υγείας (για μαθητές) ή Βεβαίωση παιδιάτρου ή Βεβαίωση καρδιολόγου (για τα τμήματα αθλητισμού: μπαλέτο, ρυθμική, παραδοσιακοί χοροί, yoga, pilates) (Οι βεβαιώσεις να έχουν εκδοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2021 και μετά )

Ειδικά- Προαιρετικά Δικαιολογητικά:

Για ωφελούμενο της Δομής Προσφύγων: Έγγραφο της Δομής που να βεβαιώνει τα στοιχεία του ωφελούμενου.

Για ωφελούμενο του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας: Έγγραφο του Κέντρου που να βεβαιώνει ότι ο/η αιτών/ουσα είναι ωφελούμενος/η του Κέντρου.

Για ΑΜΕΑ ή παιδί με γονέα ΑΜΕΑ: Βεβαίωση αναπηρίας.

Για Φοιτητές: Φωτοτυπία δύο όψεων Ακαδημαϊκής Ταυτότητας

Για χαμηλό εισόδημα:

 • Τελευταίο εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης που να αποδεικνύει το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ή το ατομικό σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας.
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης