To ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ πάει θέατρο.

Το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ για το μήνα Φεβρουάριο έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί την ακόλουθη θεατρική παράσταση:
Κυριακή 6/2 ‘’Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς’’ στο θέατρο Νέου Κόσμου.

 

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ  ΤΩΝ ΛΗΜΑΝ ΜΠΡΑΔΕΡΣ
του Στέφανο Μασσίνι
Θέατρο του Νέου Κόσμου
Tους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Μιχάλης Οικονόμου, Παντελής Δεντάκης και Αλμπέρτο Φάις.
Λίγα λόγια για το έργο
1844: Ο Χεγιούμ Λήμαν, γιος ενός εβραίου κτηνοτρόφου από τη Βαυαρία, πατάει για πρώτη φορά το πόδι του στην Αμερική. Το όνομά του, όπως και την πατρίδα του, τα αφήνει πίσω. Στον Νέο Κόσμο θα ονομαστεί Χένρυ και θα ανοίξει ένα μικρό κατάστημα υφασμάτων στην Αλαμπάμα. Τα επόμενα χρόνια θα έρθουν κοντά του οι δυο αδερφοί του, ο Μέντελ που έγινε Εμμάνουελ και ο Μάγιερ. Κάπως έτσι άρχισε η εντυπωσιακή πορεία των Λήμαν, που κάλυψε 164 χρόνια και τρεις γενιές: από το εμπόριο υφασμάτων και βάμβακος στην ίδρυση δικής τους τράπεζας και στη δημιουργία μιας αυτοκρατορίας που δέσποσε στην οικονομική ζωή της Αμερικής και του κόσμου.
Η πορεία όμως αυτή είναι μια σταδιακή αποκοπή από τις ρίζες, που αφορούν όχι μόνο την εβραϊκή ταυτότητα της οικογένειας αλλά και το αντικείμενο της οικονομικής τους δραστηριότητας, που δεν είναι πια το βαμβάκι ή ο καφές, οι σιδηρόδρομοι ή ο καπνός, αλλά κάτι πολύ πιο αφηρημένο: Γίνονται έμποροι χρήματος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, και φυσικά τον μεγάλο κίνδυνο να σκάσει η φούσκα, όπως κι έγινε.
Το 2008 είναι η χρονιά της θεαματικής κατάρρευσης της τράπεζας επενδύσεων Λήμαν Μπράδερς, που δίνει το έναυσμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, με συνέπειες που θα αργήσει ακόμα να ξεπεράσει η ανθρωπότητα.
Ο Στέφανο Μασσίνι, από τους σημαντικότερους μυθιστοριογράφους και θεατρικούς συγγραφείς της Ιταλίας, δημιουργεί μια τοιχογραφία, όπου συμπλέκονται τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας με την πορεία των αδελφών Λήμαν και των απογόνων τους, η άνοδος και η πτώση, ο θρίαμβος  μαζί με τα χάσματα και τις αμφιβολίες.

 

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022
Ώρα παράστασης : 18:00 μμ
Τιμή Εισιτηρίου: 17 ευρώ

Διαθεσιμότητα: 50 άτομα (ισχύει μόνο για πλήρως εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει εντός 6 μηνών, απαραίτητη η προσκόμιση των αντίστοιχων εγγράφων για την είσοδο σας στο θέατρο)

Θέατρο Νέου Κόσμου
Διεύθυνση: Αντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα
Προπώληση: από 28/01/2022 έως 01/02/2022 (εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις, οι εγγραφές θα σταματήσουν νωρίτερα)

Δυνατότητα εγγραφής για κάθε ενδιαφερόμενο μέχρι ( 3 ) άτομα.

Ώρες & Ημέρες: Δευτέρα έως Τετάρτη από τις 09:00 έως 13:00
(2ος Όροφος), από τις 13:00 έως 19:00
(Ισόγειο, Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη)

&

Πέμπτη με Παρασκευή 09:00 – 14:00
(Ισόγειο, Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη)

Αναχώρηση: (16:45) , από το Δημοτικό πάρκινγκ έναντι του Πυρουνακείου Λυκείου, με δωρεάν πούλμαν ( λόγω ελέγχου των πιστοποιητικών στην είσοδο του θεάτρου, απαιτείται η άφιξη μας μία (1) ώρα πριν την παράσταση).

Related Posts