Το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ πάει θέατρο: Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, 19.15: Ο κύκλος των χαμένων ποιητών  στο Θέατρο «Βρετάνια»

Πληροφορίες-Εγγραφές

Tιμή εισιτηρίου: 16 ευρώ

Διαθεσιμότητα: 50 άτομα (Θα προηγηθούν άτομα από τη λίστα αναμονής του προηγούμενου θεάτρου)

Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 7, Αθήνα

Εγγραφές από 7 Μαρτίου

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ( 3 ) ΑΤΟΜΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

Ώρες & Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17:00 έως 20:00 στην Αισχύλειο Βιβλιοθήκη (Κίμωνος 11 & Παγκάλου).

Αναχώρηση & Προσέλευση: 17:45, από το Δημοτικό πάρκινγκ έναντι του Πυρουνακείου Λυκείου, με δωρεάν πούλμαν

Λίγα λόγια για το έργο

Το θρυλικό έργο «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν, ανεβαίνει από 14 Δεκεμβρίου στο θέατρο Βρετάνια, σε θεατρική διασκευή του ίδιου του «οσκαρικού» συγγραφέα και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον Τζον Κήτινγκ, τον αντισυμβατικό καθηγητή που όλοι θα θέλαμε να είχαμε. Ο Τάσος Χαλκιάς ερμηνεύει το ρόλο του συντηρητικού διευθυντή Νόλαν και ο Σπύρος Τσεκούρας αυτόν του τραγικού πατέρα κ. Πέρι.

Μαζί τους – το πιο σημαντικό – οι μαθητές, ο πυρήνας δηλαδή του έργου που απαρτίζεται από έναν επίλεκτο θίασο ταλαντούχων ηθοποιών της νέας γενιάς.

«Δε διαβάζουμε ή γράφουμε ποίηση για να δείξουμε εκκεντρικοί! Διαβάζουμε και γράφουμε ποίηση επειδή ανήκουμε στο ανθρώπινο γένος και το ανθρώπινο γένος ξεχειλίζει από πάθος! Η ιατρική, η νομική, η διοίκηση επιχειρήσεων – ναι, αυτά είναι σεβαστά επαγγέλματα, απαραίτητα για να συνεχίζεται η ζωή… Η ποίηση, όμως, ο ρομαντισμός, η ομορφιά, ο έρωτας! –αυτά είναι που μας κρατάνε στη ζωή»!

Υπόθεση: Δεκαετία του ’60, ο αντισυμβατικός καθηγητής λογοτεχνίας Τζον Κήτινγκ, έρχεται να διδάξει στο συντηρητικό ιδιωτικό λύκειο Γουέλτον, όπου οι μαθητές μεγαλώνουν υπακούοντας στις αυστηρές, θεμελιώδεις αρχές του σχολείου: «Παράδοση! Τιμή! Πειθαρχία! Υπεροχή!». Ο κ. Κήτινγκ, με βασικό εργαλείο του την ποίηση, θα τους μάθει σταδιακά πώς να αγνοούν τις προκαταλήψεις, τις συνήθειες και τις επιρροές τις οποίες μας επιβάλλουν οι γονείς, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας, πώς να έχουν τη δική τους οπτική στα πράγματα και πώς να επιτρέψουν στην πραγματική τους φύση να μιλήσει. Ο αντισυμβατικός αλλά ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας του, θα καταφέρει να εμπνεύσει τον καθένα από τους νεαρούς μαθητές οι οποίοι, κάνοντας την προσωπική τους επανάσταση, θα ακολουθήσουν την κλίση τους, ενάντια στο κατεστημένο.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα

Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη

Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Κινησιολογία, χορογραφία: Φαίδρα Νταϊόγλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου

Art work, φωτογραφίες, trailer: Χρήστος Συμεωνίδης

Επικοινωνία – προβολή: Μαρκέλλα Καζαμία, 6946507792

Διεύθυνση παραγωγής: : Αναστασία Γεωργοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Μαρίνα Πινιατώρου

Εκτέλεση παραγωγής: Μυθωδία με τη συνεργασία της People Entertainment Group

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Κάρολου Παυλάκη

Παίζουν: Άκης Σακελλαρίου, Τάσος Χαλκιάς, Σπύρος Τσεκούρας, Πάνος Ζυγούρος, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Νικόλας Παπαϊωάννου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Στέφανος Παπατρέχας, Σταύρος Τσουμάνης, Τάσος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Λυδία Στέφου.

Related Posts