Η Βιβλιοθήκη & το Πολιτιστικό Κέντρο της Μαγούλας άνοιξαν τις πόρτες τους!

Το απόγευμα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου παραρτήματος της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη Δημοτική Ενότητα της Μαγούλας και του νέου Πολιτιστικού Κέντρου Μαγούλας που θα φιλοξενήσει τα καλλιτεχνικά τμήματα του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δ. Ελευσίνας στην περιοχή, στην οδό Φιλίας Οικονόμου.

Ο νέος χώρος αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στον δημόσιο χώρο της Μαγούλας, που στόχο έχει να αναπτύξει την πνευματική δραστηριότητα στην περιοχή και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών. Έτσι, η νέα βιβλιοθήκη της Μαγούλας διαθέτει μια ευρεία γκάμα αναγνωσμάτων, τόσο κλασικών, όσο και σύγχρονων, ενώ διαθέτει αναγνωστήριο μελετημένο έτσι, ώστε οι πολίτες να μπορούν να δουλέψουν μέσω laptop.

Οι αίθουσες, που είναι προσβάσιμες από ΑμεΑ, ήδη φιλοξενούν κάποια από τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου, όπως τα τμήματα πιάνου, κιθάρας, μπουζουκιού, θεατρικής σκηνής και το νεοσύστατο τμήμα κοπτικής-ραπτικής. Επιπλέον, ο πρώτος όροφος έχει μελετηθεί ώστε να φιλοξενήσει τμήματα ζωγραφικής, αλλά και εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε με μελωδίες από τη Φιλαρμονική, που αποτελεί το παλαιότερο τμήμα του φορέα. Ακολούθησε αγιασμός από τον Εφημέριο του ΙΝ Ευαγγελισμού Θεοτόκου Θριασίου Νοσοκομείου Πατέρα Ευάγγελο Παπανικολάου, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, που τόνισε τη σημασία του έργου για την ενίσχυση των γραμμάτων και του πολιτισμού στη Δημοτική Ενότητα της Μαγούλας, και η απερχόμενη Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, Εύη Άνθη, που ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην αποπεράτωση του έργου, το οποίο αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα της θητείας της, και ιδιαίτερα την κυρία Μεθενίτη Ρενάτα, που ανέλαβε τη μελέτη αποκατάστασης του κτηρίου, την αρχιτεκτονική μελέτη, τον σχεδιασμό των επίπλων και εξοπλισμό των χώρων, τον σχεδιασμό του φωτισμού και φύτευσης και την γενική επίβλεψη του έργου. Ο νέος Πρόεδρος του φορέα και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, Παππάς Λεωνίδας, και η Αντιπρόεδρος, Κριεκούκη Κατερίνα, δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν το έργο της απερχόμενης προέδρου στη Μαγούλα, ενισχύοντας το πολιτιστικό κέντρο τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και δράσεων.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γεώργιος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Αθανάσιος Μπούρας, που μάλιστα που με την αρωγή του τα τμήματα της Αισχυλείου Βιβλιοθήκης σε Ελευσίνα και Μαγούλα απέκτησαν σπάνιες εκδόσεις της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Ευάγγελος Λιάκος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Νεφελούδης, και ο πολιτευτής της ΝΔ, Ανδρέας Τσώκος.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με χορό και τραγούδι!

Με την παρουσία τους μας τίμησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεώργιος Κουρούνης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, Γεώργιος Ηλιόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, Ζωή Στραϊτούρη, ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας και νυν Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Πρασίνου & Επιχειρησιακής Λειτουργίας, Μενέλαος Μίχας, η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας & Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Στέλλα Κάβουρα-Σερεμέτη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ελευσίνας, Ιωάννης Παναγιωτούλιας, τα μέλη του ΔΣ του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, Αθηνά Χατζηαντωνίου, Ιωάννης Κριτσαντώνης και Άννα Τοπτσή (εκπροσωπώντας και την Χιακή Ένωση Ελευσίνας), ο πρώην Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δ. Ελευσίνας, Βαγγέλης Ρόκας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας, Νικόλαος Βιλλιώτης, και η Αντιπρόεδρος, Σοφία Αδάμ, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαγούλας, Σοφία Στάμου, και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μαγούλας, Ανέστης Ψωμιάδης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Κατερίνα Τζιγκιτζέλα, ο Αρχηγός του 1ου Σχήματος Προσκόπων Ελευσίνας, Δημήτριος Ελένης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μαγούλας, Σπυριδούλα Παναγοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας, Γεωργία Γιαγκτζόγλου, η Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, Αρχοντία Παππά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Ελευσίνας, Δημήτρης Δασκαλάκης, και ο Πρόεδρος των Βετεράνων Αστέρα Μαγούλας, Αντώνης Ταμπακάκης.

Ως φορέας ευχαριστούμε ιδιαίτερα και όλους τους πολίτες της Μαγούλας που βρέθηκαν στον νέο χώρο καθώς πρόκειται για ένα έργο που πραγματοποιήθηκε γι’ αυτούς! Ευχόμαστε να βλέπουμε το Πολιτιστικό Κέντρο πάντα γεμάτο κόσμο, ζωντάνια και δημιουργικότητα!

Related Posts