Διάλεξη της επιδημιολόγου Αθηνάς Λινού στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας

Εχθές, 11 Ιανουαρίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο βήμα του Λαϊκού  Πανεπιστημίου Ελευσίνας την επιδημιολόγο, τέως καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis κ. Αθηνά Λινού. Αφού προλογίστηκε από τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, Παππά Λεωνίδα, και από τον ιατρό εργασίας του Δήμου και μαθητή της, Θανασιά Ευθύμιο, η ομιλητής ανέπτυξε τη σημασία της προληπτικής ιατρικής στη ζωή μας. Πιο συγκεκριμένα, μας ενημέρωσε για τους παράγοντες κινδύνου της υγείας μας, καθώς και για τα μέτρα που μπορεί να λάβει το άτομο, η κοινωνία και η πολιτεία με σκοπό την πρόληψη των νοσημάτων και τη μακροζωία. Η διάλεξή της πυροδότησε μια σειρά ερωτήσεων από το κοινό, με αποτέλεσμα να προκύψει ενδιαφέρων και εποικοδομητικός διάλογος. 

 

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Λινού για την παρουσία της στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας και ευχόμαστε να συνεργαστούμε σε περαιτέρω δράσεις!

 

Ακολουθεί η ομιλία της κας. Βασιλικής Ρόκα με τίτλο “Συμβάντα από ηθελημένη απελευθέρωση ραδιολογικών, βιολογικών και χημικών βλαπτικών παραγόντων σε αστικό περιβάλλον: αναγνώριση και πρώτη αντιμετώπιση” την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 και η επίσκεψή στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου (με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος).

Related Posts