Έναρξη ακροάσεων για την παιδική & τη νεανική χορωδία του ΠΑΚΠΠΑ

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής του ο Δήμος  Ελευσίνας και το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. προκηρύσσει ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική – Νεανική Χορωδία της καλλιτεχνική περίοδο 2023 – 2024.

Οι ακροάσεις θα λάβουν χώρα 23 Ιουνίου με 19 Ιουλίου, ενώ οι πρόβες θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ημέρες ακροάσεων:

Δευτέρα: 16.00-17.00

Τετάρτη: 16.00-17.00

Παρασκευή: 17.00- 18.30

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται τηλεφωνικά στο 2105565615 και στο 2105565629, καθημερινές 9.00-14.00.

Στην ακρόαση, κάθε παιδί θα κληθεί να πει ένα τραγούδι (αρχικά a capella και μετά με τη συνοδεία πιάνου σε νέο τόνο).

Η χορωδία θα συσταθεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου χορωδίας κ. Γιάννη Γρηγοράκη.

Η συμμετοχή κάθε μέλους της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. στην παραπάνω εκπαιδευτική διαδικασία θα ανανεώνεται με επαναξιολόγηση στα μέσα και στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου.

Λίγα λόγια για τη λειτουργία της χορωδίας μας!

Στην παιδική χορωδία, που θα αποτελείται από 30 – 40 άτομα, μπορούν να συμμετέχουν παιδιά 9 – 14 ετών, ενώ η Νεανική Χορωδία απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15 – 25 ετών. Για τη συμμετοχή τους δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις. Επίσης, η συμμετοχή στη χορωδία είναι δωρεάν.

Πρόβες θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή (από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο) 17:30 – 18:30 για την Παιδική Χορωδία και 19:00 – 20:00 για την Νεανική Χορωδία. Χώρος συνάντησης : Αίθουσα του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Ο ρόλος της χορωδίας θα είναι εκπαιδευτικός και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συναυλίες, φεστιβάλ, τηλεοπτικές εμφανίσεις, ηχογραφήσεις και σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες με Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές.

Με βάση πρότυπα εκπαιδευτικά συστήματα η διδασκαλία περιλαμβάνει :

  • Σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα για ταχύρρυθμη και ευχάριστη διδασκαλία συνοδεία πιάνου, μουσικών σχημάτων και ορχηστρών του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
  • Μεθόδους μελέτης (οι χορωδοί διδάσκονται φωνητική και ακολουθούν ασκήσεις στήριξης και σωστής τοποθέτησης της φωνής).
  • Ρεπερτόριο (μια χορωδιακή ανθολογία μεθοδικά επιλεγμένων παιδικών τραγουδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό μεταγλωττισμένων στα Ελληνικά) από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία κλασικών Ελλήνων, έντεχνης, παραδοσιακής / δημοτικής μουσικής, musical, pop.
  • Τρόπους κινησιολογίας (παρουσίαση του χορωδιακού προγράμματος με μουσικοθεατρική έκφραση και κίνηση).
  • Ερμηνεία, Μουσική ενεργητική δραστηριότητα διδασκαλίας στυλ και ύφους.
  • Τεχνική φωνητικής (κεφαλική φωνή).
  • Ανάγνωση της παρτιτούρας (σημειογραφία της χορωδιακής παρτιτούρας, ρυθμοί, μελωδικά μοτίβα, μουσικές φόρμες).

Σε κάθε περίπτωση η διδασκαλία στην παιδική χορωδία είναι βιωματική και γίνεται με στόχο τα παιδιά να προετοιμαστούν στο βασικό ρεπερτόριο που αφορά σε παιδικές φωνές, να εκπαιδευτούν στα βασικά στοιχεία της πολυφωνίας αλλά και να πάρουν μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Απώτεροι στόχοι μας είναι η θετική ενεργοποίηση των παιδιών / εφήβων, η επαφή τους με την ποιοτική μουσική διαφόρων εποχών και πολιτισμικών ιδιωμάτων, η γνωριμία με μουσικά όργανα και η διοργάνωση μουσικών παραστάσεων που στοχεύουν να δώσου την ευκαιρία συμμετοχής στους μαθητές μας και στο κοινό της πόλης μας να γνωρίσει ανθρώπους που έχουν το όραμα της δημιουργίας Πολιτισμού.

 

Related Posts