25η Μαρτίου 1821! Hμερομηνία ορόσημο για το Ελληνικό Έθνος!

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση την οποία διεξήγαγαν επαναστατημένοι Έλληνες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους
Αποτέλεσε την αφετηρία της Εθνικής Παλιγγενεσίας, καθώς πέτυχε την ίδρυση του Ελληνικού κράτους και συνεπώς την παρουσία της Ελλάδας, ύστερα από έκλειψη αιώνων, στον πολιτικό χάρτη του κόσμου.
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Κων/νος Κανάρης, Ανδρέας Μιαούλης, Αλέξανδρος Υψηλάντης, Μάρκος Μπότσαρης, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Μαντώ Μαυρογένους, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Παπαφλέσσας κ.α. είναι μερικοί από τους ανθρώπους που συνέβαλλαν στην διεξαγωγή και ολοκλήρωση της Επανάστασης και αποτελούν τους Εθνικούς μας Ήρωες.
Το σημαντικό αυτό κεφάλαιο στην ιστορία του Έθνους μας έχει αποτυπωθεί σε πάρα πολλά συγγράμματα καθώς πολλοί συγγραφείς Έλληνες και ξένοι έχουν εντρυφήσει στο θέμα της Επανάστασης τόσο από το ξεκίνημα της όσο και μετά το πέρας αυτής.
Πολλά από αυτά τα συγγράμματα, τόσο για ενήλικες αλλά και για τους μικρούς μας φίλους, θα βρείτε στα ράφια της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Σας περιμένουμε!!
Related Posts