11 Δεκεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

11 Δεκεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

  Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου η βιβλιοθηκονομος της Αισχύλειας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαρία Χατζημιχαήλ συμμετείχε στην διαδικτυακη συζήτηση,που οργάνωσε η Πρωτοβουλία για ένα Δίκτυο Βιβλιοθηκών, σχετικά με τις παιδικές κι εφηβικές βιβλιοθήκες και τα τμήματα παιδικού βιβλίου, με εισηγήτρια την κυρία Δέσποινα Μέλλου.

  Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού 11 Δεκεμβρίου και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Έλγκας Καββαδίας,της στυλοβάτριας του Οργανισμού Παιδικών κι Εφηβικών Βιβλιοθηκών.
  Κατα τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε η σπουδαιότητα της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας από μικρή ηλικία καθώς και η ανάγκη για την ύπαρξη παιδικών κι εφηβικών βιβλιοθηκών ,κατάλληλα στελεχωμένων με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό, μοντέρνους χώρους και συνεχώς ανανεωμένες εκδόσεις βιβλίων.
  Διερευνήθηκε με ποιο τρόπο ένα δίκτυο παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών θα εξυπηρετούσε την παιδεία, τον πολιτισμό και το πως αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί.
  Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος αξιόλογοι άνθρωποι από το χώρο του βιβλίου, των βιβλιοθηκών οι οποίοι κατέθεσαν ενδιαφέρουσες απόψεις επι του θέματος.
  Δόθηκε ραντεβού για επανάληψη της σύσκεψης και συνέχιση της δράσης για τη βελτίωση των παιδικών κι εφηβικών βιβλιοθηκών προς όφελος των παιδιών!
Related Posts