Πρόγραμμα τριήμερων εκδηλώσεων στα πλαίσια εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ελευσίνας «ΤΟ ΑΔΡΑΧΤΙ» σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού τον Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. τον Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων, που Θα γίνουν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2016, με Θέμα: «Παραδοσιακές φορεσιές και αντικείμενα τον Γυναικείου Βίου από την περιοχή της Δυτ. Αττικής και Σαλαμίνας»

Επιμέλεια έκθεσης: Κωνσταντίνος Ταράσης
Οργανωτική επιτροπή: Ευστρατιάδης Θεόδωρος Καρέλον Μαρία Κωνσταντοπούλου Βάλια Πετρογιάωη – Σκούντρα Λίτσα

Πρόγραμμα:

Δευτέρα 23 Μαΐου, ώρα 19:30
Εγκαίνια της έκθεσης

Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο τον Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Μαρία Βασιλείου και την Πρόεδρο τον «Αδραχτιού» Σόφη Τσούτσονρα Πατρινού

Ομιλία με θέμα: “Η γυναίκα, από την παράδοση στη σύγχρονη πραγματικότητα” από την Δρ Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη τ. Διευθύντρια, επιστ. Συνεργάτιδα τον Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Ομιλία με Θέμα: “Φορεσιά στο χορό” από την Μαριγούλα Κρητσιώτη, Λαογράφο χορού – Πρόεδρο τον Τμήματος Χορού τον Διεθνούς Συμβουλίου Χορού.

Ομιλία με Θέμα: “Το τρίπτυχο: Πολιτιστικό Τοπίο – Λαογραφικό Μουσείο – Γυναίκα” από την Λαμπρινή Τριβέλλα, Πολιτισμολόγο, Μ5 Συγκριτική Παιδαγωγική ΠΤΔΕ τον ΕΚΠΑ, Με Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων ΕΑΠ

Τετάρτη 25 Μαΐου, ώρα 19:30
Λήξη εορταστικού τριήμερου και έναρξη τον Μήνα λαογραφίας 2016

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας συμμετέχει με την εκδήλωση για τη λήξη της Ακαδημαϊκής περιόδου 2015 – 2016
Χαιρετισμοί, ομιλίες και έναρξη του Μήνα Λαογραφίας 2016

Ο Χορός της Τράτας της Ελευσίνας, από το χορευτικό συγκρότημα τον Λαογραφικού Συλλόγου Ελευσίνας «Το Αδράχτι»

Παραδοσιακά παιχνίδια και εργαστήρια
Κατά τη διάρκεια τριημέρου, τις πρωινές και απογευματινές ώρες θα πραγματοποιούνται παραδοσιακά παιχνίδια και εργαστήρια για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων της πόλης από τους Κωνσταντίνο Ταράση, Βάλια Κωνσταντοπούλου, Λίτσα Πετρογιάννη – Σκούντρα και Χρυσούλα Σκόρδα. Επίσης την Τρίτη 17:00-19:00 για όσα ακόμη παιδιά το επιθυμούν.

Τα αντικείμενα της έκθεσης είναι από τη συλλογή τον Μουσείου του Λαογραφικού Συλλόγου Ελευσίνας «Το Αδράχτι».

Οι παραδοσιακές φορεσιές είναι από τις συλλογές των:

Μουσείο Λαογραφικού Συλλόγου Ελευσίνας «Το Αδράχτι» Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Σαλαμίνος ΚαστάνειοΛαοyραφικό Μουσείο Μεγάρων Σύλλογος Περαμίων Κυζίκηνιύν Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας Δήμος Ασπροπύργου Δήμος Φυλής Β’Κ.Α.Π.Η. Ελευσίνας Από ιδιωτικές συλλογές της κ. Φίλη Μαρίας και Βασιλείου Μαρίας

Related Posts