Το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α για δεύτερη συνεχή χρονιά , τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, με λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 22 Απριλίου 2016 ,στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο Ελευσίνας .

Η άρτια οργάνωση, η άψογη συνεργασία όλων των  σχολών χορού της πόλης, η συμμετοχή του σπουδαίου χορευτή, που διαπρέπει στην Γαλλία Ταξιάρχη Βασιλάκου και του χορευτικού συγκροτήματος από τη Βουλγαρία, εντυπωσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους που χειροκρότησαν με ενθουσιασμό όλους τους χορευτές.

Σκοπός της εκδήλωσης σύμφωνα με όσα ανέφερε η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α  κα Βασιλείου Μαρία, ήταν να τονιστεί η οικουμενικότητα της τέχνης του χορού που εμπνέει  το νου και δίνει μορφή στα βήματα που καθοδηγούν η καρδιά, η ψυχή και το συναίσθημα.

Κάθε έκφραση χορού πλημμύρισε το χώρο προκαλώντας ενθουσιασμό και ευθυμία στους λάτρεις του χορού, που από νωρίς είχαν κατακλείσει το γυμναστήριο.

Τέλος  η πρόεδρος  συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, τα τμήματα του Π.Α.Κ.Π.Π.Α.  που με φαντασία και ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο παρουσίασαν χορευτικά σύνολα και έδειξαν την συνέχεια του χορού από την αρχαιότητα στην παράδοση καθώς και το Σύλλογο Εθελοντών για τη βοήθειά τους .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:  ο Δήμαρχος κος Γεώργιος Τσουκαλάς που χαιρέτησε την εκδήλωση, οι αντιδήμαρχοι κα Δέσποινα Οικονόμου , κος Παναγιώτης Λινάρδος & ο κος Τσάτσης Δημήτριος, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κος Γαβριήλ Καμπάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γρηγόριος Κοροπούλης & η κα Κων/να Μαρούγκα, ο πρόεδρος Σ.Δ.Κ. κ. Χρήστος Δεδεηλίας, το μέλος του Σ.Δ.Κ. κα Νεκταρία Κυριαζή  και ο αντιπρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κος Αθανάσιος Διολέτης.

Παρόμοιες  εκδηλώσεις  μας δίνουν δύναμη και βεβαιότητα ότι η πόλη μας αξίζει να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021.

Related Posts