“Χνουδωτές Διαδρομές” : άλλη μία δράση από την Αισχύλειο Βιβλιοθήκη

Πραγματοποιήθηκε χθες 3 Αυγούστου η εκπαιδευτική δράση από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 της Εθνικής Βιβλιοθήκης “Χνουδωτές Διαδρομές”.
Οι εμψυχωτές του προγράμματος  αρχικά διάβασαν κι εξήγησαν στα παιδιά που συμμετείχαν το απόσπασμα από το κεφάλαιο “Οι νοικοκυραίοι πήραν είδηση” από το βιβλίο αφόρμησης ”Τα Ψηλά Βουνά”, που αναφερόταν στα ζώα και συγκεκριμένα σε έναν σκύλο.
Εν συνεχεία ακολούθησε συζήτηση, για τα κατοικίδια, τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους. Οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν και σχολίασαν βιντεάκια σχετικά με θέματα που αφορούν τους αδέσποτους αλλά και δεσποζόμενους φίλους μας σχετικά με την κακοποίηση, την εγκατάλειψη, τους κινδύνους που διατρέχει ένα ζωάκι όταν περιφέρεται στους δρόμους, καθώς και το τι μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε. Πρότειναν να υιοθετήσουμε αντί να αγοράσουμε, να φροντίζουμε τα αδέσποτα της γειτονιάς μας προσφέροντας τους λίγη τροφή και νερό αλλά και μια ζεστή γωνιά τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Τέλος, μικροί και μεγάλοι τραγουδήσαμε παιδικά τραγουδάκια με τη συνοδεία της κιθάρας του Τάσου Χουλιαρά με θέμα τους φίλους μας τα ζώα! Περάσαμε ένα ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα!
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για 24/8 με την εκπαιδευτική δράση ”Διαδρομές στη Φύση”.
Related Posts