Πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ για το 1821

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου,  πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας η προβολή του ντοκιμαντέρ “1821-2021. 200 Χρόνια Ελλάδα. 200 Χρόνια Ελευσίνα”. Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα, δημιουργήθηκε το 2021 από το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με τους εθνικοτοπικούς συλλόγους της περιοχής με σκοπό να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Οι σύλλογοι παρουσίασαν στο πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ τη συμβολή των ιδιαίτερων πατρίδων τους στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, ενώ στο δεύτερο μέρος ανέλυσαν το πώς ήρθαν οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους στην Ελευσίνα μέσα στα 200 χρόνια που ακολούθησαν. Με αυτόν τον τρόπο, τίμησαν την ιστορία μας, τόσο την εθνική, όσο και την τοπική, ενώ αναδείχθηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο ο αντίκτυπος των μεγάλων ιστορικών στιγμών στη ζωή μας σήμερα.
Η προβολή αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δ. Ελευσίνας μετά την πανδημία και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου, που γέμισε ολόκληρη την αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Από την πλευρά του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους η Πρόεδρος του φορέα, Εύη Άνθη, η Αντιπρόεδρος, Κατερίνα Κριεκούκη και ο πρώην Αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Ρόκας. 
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη του σημαντικού αυτού εγχειρήματος, ήταν: ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γεώργιος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Μπούρας Αθανάσιος, ο Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Λιάκος Ευάγγελος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Κοσμόπουλος Ελευθέριος, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023, Μιχαήλ Μαρμαρινός, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Παππά, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου, Παππάς Λεωνίδας, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας, Μενέλαος Μίχας, ο Αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, Τατάκης Φώτης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας, Βιλλιώτης Νικόλαος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελευσίνας & Μαγούλας Κουρούνης Γεώργιος, Αγριμάκης Βασίλειος & Τσίτσος Νικόλαος, ο Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Ελευσίνας, Γιαννίκος Ιωάννης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας, Σοφία Στάμου, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας, Αδάμ Σοφία, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Κυπριανός, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Θριασίου, Τσόκας Σεραφείμ, οι επιλαχόντες βουλευτές Δυτικής Αττικής, Σταμάτης Πουλής και Αντώνιος Φιλιππής, ο πρόεδρος του ΕΚΕ-ΔΑ, Λίγγος Ευάγγελος, ο Διευθυντής της ΤΙΤΑΝ Α.Ε., Σαμοθράκης Ανδρέας, η Επικεφαλής ΕΚΕ & Σχέσεων με Τοπικές Κοινωνίες Νοτίου Ελλάδος της ΕΛΠΕ Α.Ε., Δημητροπούλου Γεωργία και ο Πρόεδρος του ΟΛΕ, Κουμπέτσος Γιώργος.
Φυσικά, από την εκδήλωση δεν έλειψαν οι πρόεδροι και τα μέλη των συλλόγων που συμμετείχαν στο ντοκιμαντέρ: «Αδράχτι»-Λαογραφικός Σύλλογος Ελευσίνας, Ένωση Δωδεκανησίων Ελευσίνας, «Η Αγία Μαρκέλλα», Χιακή Ένωση Ελευσίνας, «Η Μεγαλόνησος»- Ένωση Κρητών Ελευσίνας, Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου, Κερκυραϊκή Ένωση Ελευσίνας «Άγιος Σπυρίδων», Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Μαγούλα», Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας, Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας, Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα», Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας & Περιχώρων, Σύλλογος Συμιακών Ελευσίνας «Ο Μιχαήλ Αρχάγγελος». Επιπλέον, με την παρουσία τους τίμησαν την προσπάθεια ο Πολιτιστικός & Επιμορφωτικός Σύλλογος Ελευσίνας & Μαγούλας “Ο Λόγος”, η Αδελφότητα Ρωμανιωτών και ο Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου. 
Το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας που παρευρέθησαν στην εκδήλωση και ευελπιστεί το ντοκιμαντέρ αυτό να αποτελέσει δείγμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας για τις επόμενες γενιές! 
Related Posts