Πάμε θέατρο: Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ- Με τη Μάρθα Φριντζήλα στο Εθνικό Θέατρο

Η τρίτη θεατρική εξόρμηση του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην παράσταση «Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ» στο Εθνικό Θέατρο.

 

Πληροφορίες-Εγγραφές

Tιμή εισιτηρίου: 14 ευρώ

Διαθεσιμότητα: 58 άτομα

Διεύθυνση: Αγίου Κωνσταντίνου 22-24

Ώρα έναρξης παράστασης: 19.00

Εγγραφές από 28 Νοεμβρίου

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ( 2 ) ΑΤΟΜΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

Ώρες & Ημέρες εγγραφών: Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00-15.00 (Κίμωνος 11 & Παγκάλου).

Αναχώρηση & Προσέλευση: 17:30, από το Δημοτικό πάρκινγκ έναντι του Πυρουνακείου Λυκείου, με δωρεάν πούλμαν

Λίγα λόγια για το έργο

Στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» επιτελείται το πολυπόθητο θαύμα. Ο Απόστολος Παύλου, ο διευθυντής της Πρώτης Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, με τη συνεργασία γιατρών και νοσηλευτών, αιχμαλωτίζουν τον Θάνατο. Αυτή η αναπάντεχη νίκη της ζωής, θα πυροδοτήσει μια σειρά αλλόκοτων γεγονότων που ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής: τα παράθυρα τραγουδούν, τα ιατρικά γάντια γεμίζουν άγνωστους μύκητες, τα ασανσέρ δεν λειτουργούν, ενώ φαίνεται να μην έχουν καμία βλάβη. Ασθενείς συνέρχονται ενώ οι θάλαμοι και οι διάδρομοι πλημμυρίζουν από μουσική. Ώσπου όλοι συνειδητοποιούν την απόλυτη ματαιότητα του εγχειρήματός τους.

Ο Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ είναι μια παράσταση για τον χρόνο και την αγάπη. Ο Άγγελος Τριανταφύλλου σε συνεργασία με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο και με αφετηρία το λιμπρέττο του Γιάννη Αστερή δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό ανοίκειο σύμπαν φτιαγμένο με υλικά φθαρτά. Ένα σύμπαν ανυπόφορα οικείο και την ίδια στιγμή παράδοξα ανοίκειο. Οι «κάτοικοι» ενός νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί, τραγουδούν για όσους έχουν ήδη φύγει, αλλά και για όσους επιθυμούν να αποχαιρετήσουν. Η κατάλυση του Θανάτου δεν θα φέρει τον Ευ-αγγελισμό. Το καλό άγγελμα θα έρθει μόνο όταν ο Θάνατος ελευθερωθεί από το χάδι μιας γυναίκας… γιατί «ο κύκλος της ζωής είναι φτιαγμένος με σοφία. Ο κύκλος της ζωής οφείλει να ολοκληρωθεί», όπως επισημαίνουν οι σκηνοθέτες της παράστασης.

Οι δύο δημιουργοί κοιτάζουν με λοξή ματιά πρακτικές και τεχνικές του μιούζικαλ, διευρύνοντας τα όρια και προεκτείνοντας τις προοπτικές του. Ένας σπουδαίος θίασος 21 ηθοποιών συμμετέχουν σε μια μουσική παράσταση εγκώμιο στη ζωή, που λόγω της αναπόφευκτης περατότητάς της, είναι τόσο γοητευτική και πολύτιμη. Η πρωτότυπη μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και τα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής από καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές/στριες συνθέτουν μια πολυφωνική μουσική αφήγηση σε ένα θέαμα που ο θάνατος δεν είναι το  τέλος αλλά μια αφετηρία αναγέννησης.

Related Posts