Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Ελευσίνας

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, στο Στέκι Πολιτισμού του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν υπάλληλοι του ΝΠΔΔ σε θέσεις που έχρηζαν εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών, όπως βρεφονηπιοκόμοι, καθηγητές φυσικής αγωγής και φύλακες γηπέδων, αλλά και εκπρόσωποι αθλητικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, που μαρτυρά την ανάγκη επανάληψης παρόμοιας δράσης, ώστε να επωφεληθούν ακόμη περισσότεροι πολίτες.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, δήλωσε «Στον Δήμο Ελευσίνας είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε δράσεις που αναδεικνύουν το δημόσιο αγαθό της υγείας, της πρόληψης, του σεβασμού στη ζωή. Είμαι βέβαιος ότι η επιτυχία της σημερινής διοργάνωσης θα είναι προπομπός ανάλογων δράσεων και στο άμεσο μέλλον».

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δ. Ελευσίνας & Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Σεβασμία Άνθη-Γκιόκα δήλωσε «Είναι μεγάλη μας χαρά που μέσω του ΚΕΠ Υγείας Ελευσίνας-Μαγούλας και τη συνεργασία μας με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων μπορούμε να παρέχουμε στους εργαζόμενους του Δήμου, στους συνεργάτες και στους πολίτες εν γένει τέτοιες δράσεις, που προάγουν την υγεία και καθιστούν τους επαγγελματίες ικανούς να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Related Posts