ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Λαογραφικό Φεστιβάλ Περιφέρειας

Το Δ. Σ. και η πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. θέλουν να ευχαριστήσουν την Περιφέρεια Αττικής, ιδιαίτερα την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου , τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Βασιλείου και τους συνεργάτες τους για την διοργάνωση της 4ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων, σημαντικού θεσμού που ενεθάρρυνε πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της Δυτ. Αττικής να δραστηριοποιηθούν δυναμικά και μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες να παράξουν πολιτισμό.

Ο λαϊκός πολιτισμός είναι ο καθρέφτης ενός λαού. Μέσα στο χώρο της Ελαιουργικής στην Ελευσίνα με ένα μαγικό τρόπο, τα ήθη , τα έθιμα, οι ιδιαιτερότητες των διαφορετικών πολιτισμικών κοινοτήτων συνέθεσαν μια πραγματικότητα που περικλείει με σεβασμό τις αναμνήσεις, τις παραδόσεις, αλλά συγχρόνως δημιουργεί και παρουσιάζει την εικόνα του σήμερα με ποιότητα , ανώτερη αισθητική και αρμονία.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι απέδειξαν -για μια ακόμη φορά- ότι αποτελούν στηρίγματα της παράδοσης, γνωρίζουν πώς να την διασώζουν, πως να την μετουσιώνουν από μουσειακό είδος σε ζωντανό οργανισμό και να την παραδίδουν στους νέους.

Ανασύροντας τη γνώση, τη σοφία και τις αξίες του παρελθόντος βαδίζουμε με σιγουριά, επαναπροσδιορίζοντας τα νέα δεδομένα για ένα μέλλον καλλίτερο. Για όλους αυτούς τους λόγους η Ελευσίνα υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021, προσδοκεί να γευτεί το ταξίδι της αυτοβελτίωσης, της αειφορίας και του προγραμματισμού για το ευ ζην.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, διοργανωτές και συμμετέχοντες.

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Μαρία Βασιλείου

Related Posts