Δελτίο τύπου ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ « ΙΠΠΗΣ του Αριστοφάνη »

Δελτίο τύπου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

10 ΧΡΟΝΙΑ

«  ΙΠΠΗΣ του Αριστοφάνη »

Η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας  του Τμήματος Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια θεατρικής διαδρομής υπηρετώντας το θέατρο και τον πολιτισμό που συμπίπτουν με την υποψηφιότητα της Ελευσίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

 Για τη φετινή μας γιορταστική θεατρική επικοινωνία, επιλέξαμε τους ΙΠΠΗΣ του Αριστοφάνη. Την  πλέον μαχητική – πολιτική σάτιρα του μέγιστου κωμωδιογράφου. Στηλιτεύει και χλευάζει τη δημαγωγία των πολιτικών, την αλαζονεία τους, τη φαυλότητα, τους σφετεριστές της εξουσίας, το λαϊκισμό, τη ρουσφετολογία, τα κομματικά συμφέροντα, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, αλλά και την ευθύνη του λαού για τις πολιτικές επιλογές του.

 Η κωμωδία αν και αναφέρεται σε πρόσωπα και γεγονότα της πρώτης φάσης του Πελοποννησιακού πολέμου, σχετίζεται απόλυτα με τη σύγχρονη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας. Ένα έργο για γέλια και για κλάματα. Μάθημα πολιτικής παιδείας για όλους τους Έλληνες.

 Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας στις 21.15 μ.μ..  Στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσουν και άλλες τρεις παραστάσεις στις  24 – 25 και 26 Ιουνίου την ίδια ώρα. Είσοδος Ελεύθερη.

Το καλοκαίρι η παράσταση θα περιοδεύσει σε Δήμους της Αττικής και πόλεις της χώρας.

 Η σκηνοθεσία κι η δραματουργική επεξεργασία είναι του Δημήτρη Θεοδώρου, η μουσική του Δημήτρη Ανδρώνη, ο σκηνικός διάκοσμος της Χριστίνας Χατζηνεοφύτου, οι χορογραφίες της Μαριάννας Σαμάτιαλη και του Θωμά Κολοβού, τα κοστούμια του Βεστιάριου, οι φωτογραφίες της Βούλας Ανδρώνη.Παίζουν: Ηλίας Νάκος, Σταύρος Χανάς, Γιάννος Γαβαλάς, Γιώργος Πεντέλας, Τασία Μπρέμπου, Βάσω Παπασπύρου, Ελένη Πέππα, Δέσποινα Ζουμή, Χαρά Παγώνη. Κατερίνα Μπέτα, Ελένη Μούτσα.

 

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Βασιλείου Μαρία

Related Posts