Δελτίο τύπου εορτασμού του πολιούχου της πόλης Άγιο Γεώργιο

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και επιτυχία χάρη στην άρτια οργάνωση, γιορτάσαμε τον πολιούχο της πόλης μας  Άγιο Γεώργιο  Τροπαιοφόρο, στην πλατεία του ναού το βράδυ της Δευτέρας 24/4/2017.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δημάρχου , η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α κ. Βασιλείου Μαρία.   Στο λόγο της αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου,  στην ιδιαίτερη σημασία του ιερού Ναού με ιστορικά στοιχεία, στην παράδοση για  τον «Ελευσινιώτικο  χορό των κοριτσιών», που απέδωσαν χορεύοντας και τραγουδώντας εξαιρετικά οι κυρίες του τμήματος παραδοσιακού χορού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. μαζί με την  χοροδιδάσκαλο κ. Μαρία Βαλαβάνη.

Χόρεψαν επίσης τα  τμήματα  παραδοσιακών χορών  του Λαογραφικού συγκροτήματος Μεγάρων, του  συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών Νέας Περάμου  και  της Δημοτικής Ενότητας Φυλής. Στη γιορτή συμμετείχαν η χορωδία του Κ.Α.Π.Η με δάσκαλο τον κ. Νίκο Καρέλλο και το τμήμα παραδοσιακού χορού  Κ.Α.Π.Η με δασκάλα την κ. Αθηνά Μπερή .

Ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με τραγουδιστή τον κ. Σπύρο Μπρέμπο ερμήνευσαν  εξαιρετικά τα τραγούδια της περιοχής μεταδίδοντας κέφι και χαρά σε όλους .

Παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Βασιλείου, η πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Δέσποινα Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Λινάρδος, η Δημ. Σύμβουλος κ. Σκανδάλη Ειρήνη, οι Διοικ. Σύμβουλοι του Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κ. Μαρία Καρέλλου και κ. Θεόδωρος Τζαρτζούλης, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής κ. Ελένη Λιάκου, η οποία συμμετείχε και στο χορευτικό τους καθώς και οι   πρόεδροι του  Λαογραφικού συλλόγου “ΑΔΡΑΧΤΙ” κ. Παντελίτσα Τσαλιμοπούλου,  της Θεσσαλικής Ένωσης Θριασίου Πεδίου κ. Παρζακώνης Γαληνός, των Γυναικών Μαγούλας κ. Σπυριδούλα Παναγοπούλου , της Ένωσης Κρητών Ελευσίνας κ. Δημήτρης Δασκαλάκης και  την Συντονιστική επιτροπή μελών ΚΑΠΗ η κ. Δέσποινα Τζικιτζέλα και η κα Παρθενίου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  όλους τους συμμετέχοντες  στην διοργάνωση , τους εργαζόμενους ,τους μουσικούς ,τους τραγουδιστές ,τους χορευτές και τους γειτονικούς Δήμους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.

Χρόνια πολλά στην πόλη μας.

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.   Π.Α.Κ.Π.Π.Α
Μαρία Βασιλείου

Related Posts