Δελτίο τύπου εκδήλωσης «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη ηλικία»

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, κέφι και ζωντάνια, στην εξαιρετική  εκδήλωση που διοργανώθηκε , από την   Συντονιστική Επιτροπή των μελών ΚΑΠΗ και  το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας στο κέντρο ΄΄Πανόραμα΄΄,  τα μέλη των παραρτημάτων του Κ.Α.Π.Η. εόρτασαν  στις 9 Οκτωβρίου 2016   την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη ηλικία».  Ο εορτασμός αυτός υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 την 1η Οκτωβρίου που  είναι αφιερωμένη στην τιμή, το σεβασμό και την φροντίδα που  οφείλουμε στη Τρίτη ηλικία.

Το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ημέρα αυτή είναι «Πάρτε θέση ενάντια στις διακρίσεις προς τους ηλικιωμένους» (ΠΟΥ) , ενάντια στις στερεότυπες συμπεριφορές, τις προκαταλήψεις για  τον ηλικιακό ρατσισμό , τη διαμόρφωση πολιτικών που  έχουν ως απόρροια την περιθωριοποίηση των ηλικιωμένων ανθρώπων στις κοινότητες όπου ζουν, με αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία και στην ευημερία τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Στέλλιος Μαυρίδης και κ. Μελέτης Δρεττάκης  αναφερόμενοι στην προσπάθεια  και το    εθελοντικό έργο της Επιτροπής .

Εν συνεχεία χαιρέτησε  η Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. τονίζοντας ότι οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας, που  συμβάλλει  αποφασιστικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, αφού στην  εποχή μας παίζουν  σημαντικό ρόλο στην οικογένεια, το θεμέλιο της κοινωνίας μας , με  τη μετάδοση των εμπειριών και των γνώσεών τους και  τη βοήθεια που δίνουν στα παιδιά τους. Σήμερα  δυστυχώς  μέσα από την οικονομική κρίση, η τρίτη ηλικία πλήττεται περισσότερο με την μείωση των συντάξεων και τις διάφορες περικοπές. Τα μέλη μας πρέπει να ζουν   με αξιοπρέπεια, αυτονομία και  καλή ποιότητα ζωής. Η Διοίκηση του ΠΑΚΠΠΑ με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής  και σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους και τη Συντονιστική Επιτροπή των μελών , στέκεται στο πλευρό τους και προσπαθούν  όλοι  με κάθε   τρόπο να   εξασφαλίζουν  δωρεάν  σημαντικές παροχές και να οργανώνουν δράσεις για τα  2000 και πλέον μέλη μας που συμβάλλουν στα παραπάνω.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι αντιδήμαρχοι κ. Π. Λινάρδος,   Χ. Ανδρώνης και συμμετείχε  η χορωδία του Κ.Α.Π.Η.  που παρουσίασε το δικό της  πρόγραμμα. Περισσότερα από 600 μέλη του Κ.Α.Π.Η.  διασκέδασαν,  χόρεψαν με την συνοδεία πολύ καλής μουσικής.

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Μαρία Βασιλείου

Related Posts