Δελτίο Τύπου για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης μας Αγίου Γεωργίου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 7 Μαιου 2019, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου της πόλης μας, στην πλατεία  Άγιου Γεωργίου.

Το  Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Σύλλογο «Αδράχτι», παρουσίασαν εφέτος έναν ξεχωριστό εορτασμό , με ιστορικές αναφορές, αναμνήσεις και χορούς της περιοχής μας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα μικρό βίντεο ,με κείμενα και φωτογραφίες που παρέπεμπαν χρονικά στην πορεία του Ιερού Ναού. Είχαμε την  ευκαιρία να δούμε παλιές εικόνες της Ναού, που ζωντάνεψαν μνήμες, γεγονότα και θύμησες.

Ακολούθησε ομιλία ιστορικού ενδιαφέροντος, από τον ιστορικό ερευνητή κ. Γιώργο Παυλόπουλο, που αναφέρθηκε στην  ζωή του Αγίου Γεωργίου, καθώς και στην πορεία του Ιερού Ναού δια μέσου των αιώνων, από την πρότερά του θέση μέχρι την σημερινή.

Με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, ακολούθησαν στον περίβολο του ναού χοροί από την προσκεκλημένη χορευτική παραδοσιακή ομάδα του γειτονικού μας Δήμου Μεγάρων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμά μας , καθώς και από τα τμήματα παραδοσιακών χορών του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ και των τμημάτων του ΚΑΠΗ Ελευσίνας-Μαγούλας, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κ.  Μαρία Βαλαβάνη .

Στο τέλος της εκδήλωσης χόρεψαν με πολλή χαρά  και οι προσκεκλημένοι μαζί με τους παραδοσιακούς χορευτές και ευχήθηκαν όλοι μαζί, η ευλογία του Αγίου Γεωργίου να προστατεύει την Πόλη μας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

του Λαογραφικού Συλλόγου «Αδράχτι»

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ

Βασίλης Κ. Αγριμάκης

Related Posts