Ανοιχτή πρόβα – παρουσίαση του Mixdoor project στην Ελευσίνα

Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή πρόβα – παρουσίαση του προγράμματος Mixdoor την Πέμπτη, 10 Μαρτίου στις 20:30 στο χώρο της Παλαιάς Ελαιουργικής (Ιερά Οδός 1 & Αφών Μουρίκη 130, Ελευσίνα).

Πληροφορίες για το Mixdoor Project
(τo project συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe)

Το project Mixdoor αφορά σε μία συνδυαστική διαπολιτισμική πρωτοβουλία, μία συνεργασία μεταξύ διαφορετικών μορφών τέχνης, καλλιτεχνών και ευρωπαϊκών χωρών (Ουγγαρία, Κροατία, Πολωνία, Γαλλία, Ελλάδα).

Η ανάγκη μίας νέας προσέγγισης του κοινού μας οδήγησε στο να εξερευνήσουμε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Κεντρικό άξονα του προγράμματος αποτελλεί η συνδυασμένη χρήση του εξωτερικού δημόσιου χώρου και του εσωτερικού χώρου του θεάτρου (Mixdoor = outdoor & indoor).

Οι παρακάτω μορφές τέχνης και τεχνολογίας αποτελούν τα βασικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση του προγράμματος: Μοντέρνο τσίρκο, Vertical dance (κάθετος χορός), Site-specific δημιουργία, 3D mapping προβολές, Διαδραστικές GPS εφαρμογές.

Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μία παράσταση μεγάλης κλίμακας που επιθυμεί να προσδώσει νέες αναφορές στο Δημόσιο χώρο και να εισαγάγει νέο κοινό στο χώρο του κλειστού θεάτρου. Η παράσταση είναι από τη φύση της μία site-specific δημιουργία, άρα κάθε παρουσίαση θα αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός, εμπνευσμένο και συνδεδεμένο με τον τόπο που το φιλοξενεί.

Οι βασικοί εταίροι του προγράμματος είναι:

Hungarian Juggling Association (Ουγγαρία), Motus Terrae (Ελλάδα), Compagnie 9.81 (Γαλλία), TAK (Πολωνία), HIPP – Ινστιτούτο Κίνησης & Χορού (Κροατία).

Για την υλοποίηση του project, τη Motus Terrae στηρίζει ενεργά ο Δήμος Ελευσίνας, όπου και θα φιλοξενηθούν 2 παραστάσεις και ένα διεθνές συνέδριο στο κλείσιμο του προγράμματος (Σεπτέμβριος 2016)

Related Posts