Έκθεση «Η Κινεζική Όπερα στην Ελευσίνα»

Ο Δήμος Ελευσίνας και το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης της Ελευσίνας και της πόλης Χάι Τσενγκ του Πεκίνου οργανώνουν και παρουσιάζουν Έκθεση-αφιέρωμα στην Κινεζική Όπερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», προκειμένου να δώσει έμφαση στα κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο πολιτισμών, από τους αρχαιότερους και σημαντικότερους του Ανατολικού και Δυτικού κόσμου αντίστοιχα.

Μία γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των δύο λαών ξεκίνησε να στήνεται από το 2014 και για πρώτη φορά εκτός από τις παραστάσεις Κινέζικης Όπερας η πόλη της Ελευσίνας θα φιλοξενήσει έκθεση, με επιλογή αυθεντικών κοστουμιών, φωτογραφιών και βίντεο, που εκπροσωπούν τα σημαντικότερα είδη της παραδοσιακής και σύγχρονης Κινεζικής Όπερας. Μια τέχνη που χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π.Χ. και συνθέτει ιδανικά το θέατρο, τη μουσική, το χορό, τη λογοτεχνία, τις καλές και τις πολεμικές τέχνες, καθώς και τα λαμπερά κοστούμια από κομψά υφάσματα σε μια πανδαισία χρωμάτων και χειροποίητων κεντημάτων υψηλής αισθητικής και ερμηνευτικής αξίας, με ρόλο εξίσου σημαντικό με αυτόν των ηθοποιών. Καθένα από αυτά αφηγείται μια ιστορία, ενσωματώνοντας τον χαρακτήρα, την εξέλιξη της πλοκής του έργου και την συναισθηματική έκφραση του ήρωα προς το κοινό. Το ιδιαίτερο γλωσσικό ηχόχρωμα καθώς και η εξαιρετική ερμηνεία των ηθοποιών προσδίδουν υψηλότατο κύρος και μοναδικότητα στο θέαμα.

Προσδοκούμε ότι η έκθεση αυτή σε συνδυασμό με την αυθεντική παράσταση του φημισμένου Anhui Huangmei Opera Theater, που θα παρακολουθήσει το κοινό στο Φεστιβάλ των Αισχυλείων 2017 στις 27 Αυγούστου, θα συντελέσει στην προσέγγιση και την κατανόηση της ξεχωριστής τέχνης της Κινεζικής Όπερας.

Στις φωτογραφίες παρουσιάζονται σκηνές από τις παραστάσεις «LuBu TriesttheHorses» της όπερας Wu της επαρχίας Τζετζιάνγκ και «Thunderstorm» της όπερας Hu της Σανγκάη των οποίων τα κοστούμια φιλοξενούνται στην έκθεση.

Επιμέλεια έκθεσης: Νάντια Βλαχοπούλου – Παντελής Κωνσταντίνου,  Είσοδος Ελεύθερη!

Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας
της Κίνας στην Ελλάδα
Zou Xiaoli

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας
Γιώργος Τσουκαλάς

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Μαρία Βασιλείου

INFO: Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος»

Δραγούμη 37 ∙ Παραλία Ελευσίνας ∙ Τ: 210 5545460 – 210 5565615 ∙ W: www.pakppa.gr
Διάρκεια:10 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου 2017
Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 18.00-21.30, Σαββατοκύριακα 10.00-13.00 & 18.00-21.30. Κλειστά τις Δευτέρες και για το διάστημα 12 έως 17 Αυγούστου 2017.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, ώρα 20:30: Παράσταση κινεζικής όπερας στο Παλαιό Ελαιουργείο «GODDESS MARRIAGE» του Anhui Huangmei Opera Theater σε σκηνοθεσία Qiao Zhiliang.

Γενική είσοδος: 5€

Λεωφορεία για Ελευσίνα:

879 | 863 (Από Προαστιακό: Μαγούλα)
876 (Από Μετρό: Αγ. Μαρίνα)
ΚΤΕΛ ΜΕΓΑΡΩΝ (Από ΗΣΑΠ: Θησείο)
Α16 (Από Πλ. Κουμουνδούρου)
845 | 871 (Από Πειραιά)
881 (Από Ασπρόπυργο)
861 (Από Μάνδρα)

Related Posts