Έκθεση Ζωγραφικής Παιδιών & Εφήβων με θέμα : << Μένουμε σπίτι... και δημιουργούμε>>, Δελτίο Τύπου.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ

Θέμα: «Μένουμε σπίτι… και δημιουργούμε».

Για τρεις ημέρες(3-4-5 Ιουλίου 2020), παρουσιάστηκε μία μοναδική Έκθεση Ζωγραφικής παιδιών και εφήβων στον πεζόδρομο της Ιεράς Οδού, από το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας,  σε επιμέλεια της εικαστικού – αρχιτέκτονα Ρενάτας Μεθενίτη (Υπεύθ. Διδ. Τμήματος Ζωγραφικής Π.Α.Κ.Π.Π.Α.).

Για πρώτη φορά, κατά μήκος της αρχαίας διαδρομής, όσοι προσήλθαν, είχαν τη δυνατότητα να μυηθούν μέσω μεγάλου αριθμού συμμετοχών, στις σκέψεις, στα όνειρα και στη φαντασία των «νεαρών καλλιτεχνών». Ξεδιπλώνοντας τη δημιουργικότητά τους, μας άφησαν για λίγο να κοιτάξουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους. Οι επισκέπτες περιδιαβαίνοντας την Έκθεση μπορούσαν όχι μόνο να ανακαλύψουν τις ιδιαιτερότητες κάθε συμμετοχής και να παρατηρήσουν μεμονωμένα αξιοθαύμαστες ζωγραφικές προσπάθειες, αλλά μεταξύ αυτών να απολαύσουν παράλληλα καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως ήταν το θέαμα που προσέφεραν «Καλλιτέχνες του Δρόμου».

Μέσα σε μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα με χρώματα, μουσική και φώτα που αναδείκνυαν τα έργα και το χώρο, οι μικροί φίλοι καλούνταν να ασχοληθούν σε συμμετοχικά έργα Ζωγραφικής που θα δημιουργούσαν επί τόπου στη διάρκεια της Έκθεσης.

Τη χορηγία εδεσμάτων προς τα παιδιά που βρέθηκαν στον πεζόδρομο, ανέλαβε ο όμιλος Στεφανίδη Ιωάννη. Τον ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του!!!

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση αφορούσε στο κάλεσμα του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας  και συγκεκριμένα του Τμήματος Ζωγραφικής, με αφορμή τον επιβεβλημένο κατ’οίκον περιορισμό,          καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιόδου της πανδημίας, λόγω COVID 19, με θέμα: «Μένουμε σπίτι… και δημιουργούμε». Συμμετείχαν: Τα σχολεία του Δήμου, οι Παιδικοί Σταθμοί: του Δήμου – ΟΑΕΔ, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «Όλοι Εμείς», το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας –«Ευρυνόμη», το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας – «Φιλική Φωλιά», η Δομή Προσφύγων, όπως και παιδιά με καταγωγή από την περιοχή, που κατοικούν εκτός των ορίων του Δήμου ή στο εξωτερικό!

Στο τελευταίο στάδιο της δράσης, προβλέπεται να αναρτηθούν σε διάφορα σημεία στο δημόσιο χώρο, μεγάλες εκτυπωμένες επιφάνειες με ομαδικές συνθέσεις με όλες τις συμμετοχές.

Ευχαριστούμε το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Περιβάλλοντος που διέθεσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Παππάς Λεωνίδας καθώς και το προσωπικό του Νομικού Προσώπου.

 


Φωτογραφικό υλικό απ’την Έκθεση

Related Posts