Το Τμήμα παραδοσιακών χορών του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α προσεκλήθη και συμμετείχε στο φεστιβάλ Έλληνο – Ρουμανικής φιλίας και Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας χορού

Στα πλαίσια του φεστιβάλ Έλληνο – Ρουμανικής φιλίας και Εορτασμού της Παγκόσμιας  Ημέρας χορού, που έγινε το Σάββατο 14η Μαϊου 2016, στην πλατεία “Μοναστηράκι” των Αθηνών παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την συμμετοχή Ρουμάνικου συγκροτήματος που παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια με την ορχήστρα του και Ρουμάνικους χορούς. Επίσης συμμετείχε και το διάσημο Ελληνικό συγκρότημα “Κύματα” της Κοινότητας Ελλήνων της Πράχοβας Ρουμανίας που παρουσίασε κρητικούς χορούς.

Το Τμήμα παραδοσιακών χορών του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α προσεκλήθη και συμμετείχε με παραδοσιακές φορεσιές παρουσιάζοντας χορούς της Ελευσίνας με την καθηγήτρια την κα Βαλαβάνη Μαρία.

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κα Βασιλείου Μαρία παρευρέθη και αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση , είχε την ευκαιρία να  συναντηθεί με την Ελληνορουμανική αντιπροσωπία και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης κ. Ντράγκο Ζησόπουλο μέλος της ρουμάνικης Βουλής και να προβάλλει παράλληλα την υποψηφιότητα της πόλης μας ως πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης 2021. Η Επιτροπή της διοργάνωσης συνεχάρη τους χορευτές μας, την καθηγήτρια και την πρόεδρο  για την συμμετοχή και ανακοίνωσε την υποστήριξη της στην πόλη μας ως πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης 2021.

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Μαρία Βασιλείου

Related Posts